Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,
Коментари Харесай

Кристалина каза какво задълбочава дълговата криза

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че усложненията в подсигуряването на доставки на хранителни артикули ускорява растящата дългова рецесия и приканва Китай и кредиторите в частния бранш да усилят присъединяване си в преструктуриране на задължения. Това предадоха международните организации, базирайки се на изявление, направено на взаимно събитие на МВФ и Световната банка.

Георгиева предизвести, че разделянето на страните на блокове ще докара до " по-беден свят " и по-малко търговия.

Кризата изостря раздалечаването сред богати и небогати страни, сподели ръководителката на Фонда и добави, че е от решаващо значение да се диверсифицира производството на храни, сила и доставки на торове, с цел да се понижи зависимостта от Русия.

От 2015 година делът на страните с ниски приходи се е удвоил от 30 на 60 %. " За мнозина преструктурирането на дълга е незабавен приоритет ", сигнализира Георгиева.

По думите й Украйна ще се нуждае от още финансова помощ макар към този момент предоставеното незабавно финансиране от Фонда в размер на 1,4 милиарда $.

" Длъжни сме да подкрепим Украйна през идващите няколко месеца ", счита шефката на МВФ. " Обсъждаме какво би означавало това във връзка с финансиране от Световната банка ", добави тя.

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас на собствен ред прикани развитите стопански системи да усилят продоволствената помощ за разрастващите се страни, както и да работят за увеличение на производството на храни, сила и торове, с цел да се компенсират дефицитът и възходящите цени, породени от войната на Русия в Украйна.

Малпас сподели, че парични заплащания или ваучери биха били добър метод да се помогне на фермери в небогати страни да закупуват торове, с цел да обезпечат непрестанно произвеждане на хранителни артикули.

Главният икономист на МВФ Пиер-Оливие Гуринчас съобщи, че стягане на глобите против Русия в комбиниране със обстановката на финансовите пазари може да понижи световния напредък с към 2 процентни пункта.

Управляван преход към по-многополярен свят би задържал и защитил изгодите от глобализацията, добави той.

Различните подходи при паричната политика на страните доведоха до значително контролиране на валутите. Въпреки това обезценяването на валутите на страни, покрай Украйна и Русия, може да провокира разтърсвания в тези страни.

Войната в Украйна направи ускоряването на цикъла на повишение на лихвите на Федералния запас на Съединени американски щати още по-спешно и належащо, в противоположен случай инфлацията, която е надалеч над заложената цел на централната банка от 2 %, ще изисква доста по-силови дейности в бъдеще, предизвести Гуринчас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР