Управляващите се провалиха в прегоровите за изтребителите F-16. Плащаме за

...
Управляващите се провалиха в прегоровите за изтребителите F-16. Плащаме за
Коментари Харесай

Управляващите се провалиха в преговорите за F-16

Управляващите се провалиха в прегоровите за изтребителите F-16. Плащаме за аероплан, който има огромен капацитет, само че пакетът от качества, който получаваме, не е цялостен. Нямаме нищо срещу закупуването на този аероплан, само че сме срещу метода, по който се прави. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков в ефира на БиТиВи.
Социалистът означи, че изтребителите, които ще ни бъдат доставени, ще са с орязани бойни качества. Има и скрити над 700 млн.лв. разноски за закупуване на системи, с цел да бъде целеви изтребител. Започна да се приказва и за отсрочване на други планове, сподели още той. Цонков акцентира, че разходът за защита от Брутният вътрешен продукт надвишава доста над 2%, а Българска социалистическа партия е сложила изискване да не надвишава този %. Не е ясно и какво се случва с индустриалното съдействие. От тези 2.2 милиарда лева какъв брой ще влагат назад американците в българската стопанска система за основаване на работни места и нейното стимулиране? Няма точна стойност какъв ще бъде резултатът за българската стопанска система, сподели още националният представител.
Не поддържаме плана и тъй като сумата, която се заплаща еднократно е 700 млн. лева над финансовата рамка, утвърдена от Народно събрание. Тази сума утежнява бюджета - вършим актуализация на държавния бюджет и взимаме заем, както и пари от опазване на здравето и обучение. Доставката се отсрочва и за 2023 година, а би трябвало първите две години да дойдат и първите самолети, акцентира депутатът от левицата. Той напомни, че предходната година е признат обновен план за капиталов разход, като в него има безапелационни условия. Оказва се, че пренебрегваме решение на Народно събрание. В него е заложено разсрочено заплащане, като изискване, механически параметри, стойност 1.5 милиарда лева без Данък добавена стойност, а в този момент отиваме на 2.2 милиарда лева и заплащане еднократно на цялата сума. Това са няколко условия от седем, които не са изпълнени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР