Управляващи и опозиция влязоха в лют спор. Всичко започна, след

...
Управляващи и опозиция влязоха в лют спор. Всичко започна, след
Коментари Харесай

БСП бесни, мнозинството отхвърли изслушване на Борисов

Управляващи и съпротива влязоха в пикантен спор. Всичко стартира, откакто председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подложи на гласоподаване спомагателна точка в дневния ред- чуване на премиера Борисов за придобиването на имунизациите против ковид. Но бе отхвърлено от болшинството.

Това провокира неодобрение в левицата, защото предлагането за чуването на Борисов по тяхно.

 От Българска социалистическа партия показаха неодобрение от отпадането на точката от дневния ред. Председателят на партията Корнелия Нинова съобщи, че министър председателят редовно погазва парламентарната държавност, като не се явява за чуване в Народно събрание. По думите ѝ Борисов отхвърля да поеме отговорност от рецесията и „ желае от нас, народните представители, да подпишем празен чек и да ни употребява като индулгенция за това, което следва – пазаруването на ваксини и имунизирането против COVID-19. ” Нинова изясни, че министър-председателят би трябвало да пристигна в Народното събрание, тъй като само той е изцяло осведомен с договарянията и решенията, които се водят в институциите на Европейски Съюз, по отношение на имунизациите против ковид.
 
 „ Моля ви да не допускате жестоко проявление на правилника на Народно събрание, да не допускате нарушавания, които водят до разделяне в българското общество “, сподели Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ в отговор на изявлението на Корнелия Нинова, като се обърна към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. „ Не мога да си показва, че вашите депутати не са ви показали информацията, която беше изложена на съвещанието на комисията по опазване на здравето “, уточни Дариткова. „ Вашата обсебеност да видите министър- ръководителя тук може да бъде обект на дълго психическо проучване “, съобщи Дариткова като се обърна към Корнелия Нинова.

Пламен Христов от ПГ на " Воля " сподели, че министър-председателят не е доктор. „ Нека поканим експерти “, прикани Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР