Управляващата коалиция в Германия договори пакет от мерки на стойност

...
Управляващата коалиция в Германия договори пакет от мерки на стойност
Коментари Харесай

Германските управляващи с план за 13 млрд. евро за облекчаване на енергийните разходи



Управляващата коалиция в Германия контракти пакет от ограничения на стойност 13 милиарда евро, с цел да се облекчи тежестта на немските жители от възходящите енергийни разноски, в това число ограничения, които биха разрешили по-голямо потребление на въглища.

" Гражданите и бизнеса в нашата страна страдат от всеобщо повишаване на цените на силата. Това безспорно е настояща директна последица от ужасната война в Украйна “, сподели финансовият министър Кристиан Линднер на конференция, с цел да разгласи реализирана договорка, която беше контрактувана след многочасови диспути сред трите партии от ръководещата коалиция.

Сред контрактуваните ограничения са еднократно облекчение на стойност 300 евро от подоходния налог, тримесечно понижение на цените на горивата и 90-дневно понижение на билетите за публичния превоз.

Коалицията, водена от лявоцентристките социалдемократи в партньорство със Зелените и насочената към бизнес партия Свободни демократи, прекара четири седмици в разискване на проекта, откакто одобри първичен пакет от ограничения за облекчение на енергийните разноски.

Планът занапред ще би трябвало да мине през Бундестага, само че това е съвсем несъмнено, като се има поради, че трите партии имат парламентарно болшинство.

Сред най-противоречивите елементи от проекта за Зелените в Германия може да се окаже намаляването на потреблението на природния газ, 55 % от който идва от Русия, посредством увеличение на въглищната сила.

Правителството имаше за цел да дефинира дата на отхвърли на Германия от въглищата в интервала от 2028 до 2030 година В днешното изказване на обединението се показва, че въпреки всичко тя ще се опита да реализира тази цел.

Договореният пакет от ограничения също по този начин стандарти за енергийна успеваемост, които би трябвало да бъдат приложени през идващите години, нещо, което водачите на Зелените настояват, че е от решаващо значение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР