Управителят на "Артекс" арх. Пламен Мирянов-младши обяви, че компанията ще

...
Управителят на "Артекс" арх. Пламен Мирянов-младши обяви, че компанията ще
Коментари Харесай

Артекс заподозря натиск от правителството за спирането на Златен век

Управителят на "Артекс " арх. Пламен Мирянов-младши разгласи, че компанията ще апелира решението за прекъсването на градежа на небостъргача "Златен век ".

Това бе и предстоящата реакция, откакто министър председателят Бойко Борисов разпореди прекъсване на градежа. Основанието за осъществяването на заръката на Борисов бе нередности при строителните действия и изтекло позволение.

"Ние сме уверени в нашата справедливост и в това, че имаме законни строителни бумаги, както и настоящо позволение за градеж. Старо римско предписание е – когато публичното мнение влезе през вратата на съда, правораздаването излиза през прозореца на правосъдната зала. Общественото мнение не трябва да диктува законните решения на органите на България ", съобщи пред БНР арх. Мирянов.

Според него митингите диктуват решенията, които взема Министерският съвет и министър-председателят. Мирянов се оплака, че не бил поканен на срещите в държавната постройка и не е получил отговор на писмото си до Борисов.

"Дори да се измислят нови закони в идващите дни, с цел да потвърдят правотата на хората и институциите, които ни упрекват, ние имаме право да желаяме ново позволение за градежа и тогава още веднъж ще използван и ще работи подробният организационен проект от 1996 година за 34-етажна постройка. Подробният организационен проект е прибавен с изливането на фундамента, който е реалност преди 19 ноември 2017 година ", изясни шефът на "Артекс " - компанията, изключително нашумяла около абсурда "Апартаментгейт ".

Мирянов акцентира, че в последна сметка цената ще се заплати не от лицата, издали незаконосъобразни актове, а от българския поданик. По думите му строителната компания не е оказвала напън върху основния проектант на София Здравко Здравков. Нещо повече - съгласно него е имало напън от страна на държавното управление към ДНСК.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР