Управителният съвет на Асоциацията на френските филмови фестивали избра Айрис

...
Управителният съвет на Асоциацията на френските филмови фестивали избра Айрис
Коментари Харесай

За първи път жена ще председателства фестивала в Кан

Управителният съвет на Асоциацията на френските кино фестивали избра Айрис Кноблох - някогашен началник на Warner Bros. във Франция, за ръководител на филмовия фестивал в Кан.

" Съветът на Асоциацията на френските кино фестивали назначава Айрис Кноблох за п ървата жена президент на филмовия фестивал в Кан . Тя ще встъпи в служба на 1 юли за тригодишен мандат ", се споделя в известието.

Според регламента на фестивала президентът се избира с скрито гласоподаване.

" Радвам се, че Айрис Кноблох ще се причисли към нас, и съм благополучен да ѝ предам щафетата, защото тя безспорно ще покаже визия и гений на новата си позиция ", сподели Пиер Лескюр, сегашен президент на фестивала.

Кноблох е работила в WarnerMedia (наблюдавайки комерсиалното и маркетинговото развиване на компанията във Франция, Бенелюкс, Австрия, Германия и Швейцария) и е била основен изпълнителен шеф на Warner Bros. във Франция в продължение на 15 години. Участвала е в разпространяването на филми на Клинт Истууд, Кристофър Нолан, Стенли Кубрик и Стивън Содърбърг. През 2008 година Кноблох става джентълмен на Ордена на Почетния легион (Chevalier de l'Ordre de la Legion d'Honneur).

Тазгодишният фестивал в Кан ще се организира от 17 до 28 май.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР