Тайландската лесбийска двойка Ворауан Бют Рамуан и Антича Aн Сангчай

...
Тайландската лесбийска двойка Ворауан Бют Рамуан и Антича Aн Сангчай
Коментари Харесай

Отдавна чакаме това: Тайланд се стреми да приеме закон за еднополовите бракове

Тайландската лесбийска двойка Ворауан " Бют " Рамуан и Антича " Aн " Сангчай търпеливо чакат приемането на закона за еднополовите бракове в страната , с цел да могат да затвърдят връзката си след четири години взаимен живот,  пише Reuters.

" Когато законът влезе в действие, ще подпишем брачното си удостоверение ", споделя Антича, учител в университет. " Отдавна чакаме това ".

Очаква се законопроектът за тъждество на браковете да премине през дефинитивно четене в горната камара на тайландския парламент във вторник , сподели Валоп Тангкананурук , ръководител на сенатската комисия за законопроекта.

След това той ще бъде изпратен на краля за утвърждение и ще влезе в действие 120 дни след публикуването му в Кралския вестник , с което Тайланд ще стане третата територия в Азия след Тайван и Непал, която легализира еднополовите бракове.

Страната от Югоизточна Азия, известна с оживената си културна сцена и приемливост, от дълго време е известна дестинация за LGBTQ+ туристите.

Хиляди ЛГБТ+ деятели се събраха на церемониал по улиците на Банкок този месец, като към тях се причисли и министър-председателят на Тайланд Сретха Тависин , който пристигна облечен в риза на дъгата, с цел да означи месеца на гордостта за половата и половата ориентировка.

За Антича и Вораван брачното тъждество е нещо повече от гала . То е знак, че връзката им е приета и получава същата правна отбрана като хетеросексуалните двойки, споделят те.

" Приемането на този закон е (социално) придвижване, което уголемява границите, като признава нашето битие ", сподели Антича.

Законът също по този начин формализира опцията им да се грижат един за различен по легален метод , сподели Вораван, 32-годишна здравна сестра.

" Той ще ни даде по-голямо възприятие за сигурност за живота ни ", добави Вораван. " Това е нещо, което в никакъв случай преди не сме имали. "

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР