Управата на руските затвори активно търси доброволци, които да се

...
Управата на руските затвори активно търси доброволци, които да се
Коментари Харесай

Отчаян ход на Русия. Кого викат на помощ в Украйна

Управата на съветските затвори интензивно търси доброволци, които да се бият във войната в Украйна, съобщи ДПА, като се базира на правозащитници.

Заподозрени и обвинени са вербувани с обещания, че в подмяна управляващите ще прекратят наказателните производства против тях, сподели съветската активистка за цивилен права Олга Романова, основана в Берлин. Тя уточни образци от центрове за задържане на хора, очакващи правосъден развой. „ Но мисля, че това е почнало на всички места “, съобщи във Facebook Романова, която е експерт по правата на пандизчиите в Русия.

Москва зависи от доброволци за попълване на войските си в Украйна, защото не е въведена обща наложителна военна работа.

Фактът, че на доста места длъжностни лица слагат улични реклами за набиране на искащи да се бият в Украйна, може би приказва за дефицит от бойци. Градове и райони сега образуват свои батальони.

В съветската правосъдна система съвсем всички наказателни преследвания приключват с неоправдателна присъда, което значи, че на обвинените и обвинените, наподобява, се дава избор сред това да отидат да се борят или да влязат в пандиза, отбелязва ДПА.

Владимир Осечкин, създател на плана Gulaga.net, основан за битка с насилието в съветските затвори, удостовери, че в пандизите върви  рекрутиране за армията. Осечкин, който живее в заточение във Франция, сподели, че има признаци за сходни практики в Санкт Петербург, Рязан, Твер и Брянск.

Руски медии оповестяват за търсене на доброволци в наказателните колонии в Русия от юли, съобщи уеб страницата „ Медуза “, съгласно който наемническата организация „ Вагнер “ вербува пандизчии. Сайтът „ Медиазона “ заяви, че търсеният от ФБР съветски предприемач и покровител на „ Вагнер “ Евгений Пригожин персонално е набирал доброволци в затворнически лагери. Говори се, че на пандизчиите се дава обещание месечно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1625 долара), бонуси и пари за фамилиите им при положение на гибел, както и опрощение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР