Упражнения за бедрата! Ако страдате от излишни мастни натрупвания по

...
Упражнения за бедрата! Ако страдате от излишни мастни натрупвания по
Коментари Харесай

Топ 5 упражнения за бедрата

Упражнения за бедрата! Ако страдате от непотребни мастни натрупвания по вътрешната страна на бедрата, не се отчайвайте. В тази публикация ще ви срещнем с 5-те най-хубави извършения, които ще ви оказват помощ да се справите с тях. На пръв взор това е доста елементарна подготовка, само че резултатът от нея е необикновен. Освен това упражненията не изискват съоръжение, което значи, че можете елементарно да ги изпълнявате вкъщи.

Много дами, които вършат фитнес в клуб или извършения сами, рано или късно се сблъскват с казуса с незадоволителното извайване на вътрешната част на бедрата. Традиционно в по-голямата част от упражненията за крайници и бедра главният акцент е върху предната или задната повърхнина. Но има 5 топ извършения за вътрешната част на бедрото. Всички знаем, че в случай че желаете да имате безупречни крайници и бедра, би трябвало да упражнявате всички зони и да развиете хармонично мускулите. Затова сме посветили цяла публикация на тренирането на бедрата от вътрешната страна, както и ще представим най-хубавите извършения за вътрешната част на бедрото. Можете да употребявате целия комплекс или да изберете упражненията, които харесвате.

Упражненията, изброени по-долу, могат да варират по брой повторения, като по този метод регулирате натоварването, според от вашето равнище на подготовка.

 

1.Сумо клекове (с или без тежести)

 Топ 5 извършения за бедрата

Разтворете краката си необятно, завъртете ги по този начин, че чорапите ви да наподобяват встрани. Бавно приклекнете с изправен тил до прав ъгъл в коленете. Визуално бедрата ви би трябвало да образуват права линия. Също по този начин постепенно се върнете в изходна позиция.

Ако желаете да увеличите натоварването – вземете дъмбел и клякайте с него. При клякането би трябвало да усетите напрежение в бедрата и задните елементи на краката.

Понякога някои хора изпитват проблеми с поддържането на равновесие при клек с необятно отворени крайници. Ако не можете да вършиме упражнението отмерено, просто се приближете до стената или масата, и се подпрете на ръцете си.

Това упражнение би трябвало да се извършва в три серии, от 15-20 пъти.

Прехвърляне на тежестта при клек (ролки наляво-надясно)

 Топ 5 извършения за бедрата

Това упражнение може да се прави със или без тежести, според от вашето равнище на подготовка. Клекнете на опорния крайник до ъгъл от 90 градуса в коляното. Преместете другия крайник допустимо най-настрани. Дръжте тялото изправено, дланите могат да се опрат на бедрата или да се държат пред вас.

С гладко придвижване прехвърлете тежестта от единия крайник на другия, като че ли търкаляте таза по пода. Гърбът би трябвало да е еднакъв, а тазът да не се издига нагоре (в един миг ще ви се прииска да изправите двата крака). В коленете също не би трябвало да има остри ъгли – това не е безвредно за ставите.

Изпълнете търкалянията в три серии, от 20-25 пъти (ляво-дясно). Вътрешната част на бедрото ще работи по-усилено в това упражнение, в случай че вземете спомагателна тежест – дъмбел или плоча. Регулирайте натоварването съгласно вашите чувства.

Разкрачени и събрани крайници в легнало състояние

 Топ 5 извършения за бедрата

Легнете по тил на постелката, разтворете ръцете си настрана, с дланите надолу. Повдигнете краката си под прав ъгъл с пода. Разтворете необятно вършиме си крайници и се върнете още веднъж в изходна позиция. Опитайте се да работите без инерция, като избягвате внезапни удари.

Това упражнение е добре да се извършва с тежести на краката. Уверете се, че долната част на гърба е притисната към пода. Когато изпълнявате това упражнение, избягвайте внезапни удари. Разтворете и съберете краката си гладко, без инерция.

Изпълнете в три серии, по 20-25 пъти.

Упражнение „ часовник “

 Топ 5 извършения за бедрата

Начална позиция – легнали по тил, краката са повдигнати перпендикулярно на пода, ръцете са разперени настрана за баланс. Алтернативно начертайте кръг с всеки крайник, като че ли той е стрелка на часовник. Първо спуснете правия си крайник надолу и го прокарайте в профил и нагоре, пробвайки се да запазите дистанцията до пода допустимо най-кратко. Вторият крайник е обтегнат нагоре. Направете кръг с един крайник, а по-късно и с другия.

Изпълнява се с всеки крайник по 10 пъти – сменете посоката. Сега спуснете изправения крайник първо към гърдите и го отведете надолу през страната. Повторете 10 пъти с всеки крайник. Опитайте се да спуснете крайници си допустимо най-ниско, тъй че кръгът да е необятен (коляното е изправено, не огъваме крака).

Това упражнение е ориентирано освен към вътрешната част на бедрото, само че включва и други зони от него и мускулите на пресата. Упражнението не е най-лесното, само че резултатът си заслужава. Ако желаете да увеличите натоварването, сложете тежести на краката си.

Повдигане на бедрото

 Топ 5 извършения за бедрата

Начална позиция – легнали на една страна върху постелката. Облегнете се на предмишницата на долната ръка и поставете горната ръка пред себе си на равнището на талията или на колана. Свийте горния крайник в коляното и поставете стъпалото на пода зад коляното на долния крайник. Подбедрицата е изправена, пръстът сочи към себе си. Повдигнете долния крайник допустимо най-високо, пробвайки се да завъртите петата към тавана.

За всеки крайник би трябвало да извършите три серии, по 20-25 пъти.

Ако притежавате в допълнение фитнес съоръжение, уместно за извършения за вътрешната част на бедрата, не забравяйте да включите тези сесии в подготвителната си стратегия. Всяко упражнение ще стане по-ефективно, в случай че го извършите, преодолявайки в допълнение противодействие.

Препоръки за упражненията:

Ето някои потребни и потвърдени препоръки, които ще ви оказват помощ да извършите тренировката си по-ефективна, а резултатът по-осезаем.

Спазвайте правилото на разнообразието. Редувайте упражненията и променяйте цялата стратегия на всеки 2-3 месеца. Не позволявайте на мускулите ви да свикнат и да се приспособяват към натоварването. Съсредоточете се върху това по какъв начин се чувствате и по какъв начин изпълнявате упражненията. Ако упражнявате вкъщи, а не във фитнес клуб, не се разсейвайте от странични неща.

 

След като се захванете с работата по избрана зона (в нашия случай вътрешната повърхнина на бедрото), не забравяйте да упражнявате останалите мускули. Направете дребна загрявка преди тренировката и се разтегнете след нея.

Винаги помнете за какво упражнявате и вършиме всички тези извършения. Всеки от нас има своя лична мотивация: някой желае да стане по-слаб, а различен по-силен. Помнете, че никое предпочитание не е обещано без способността да го извършите. Започнете незабавно! Вашето предпочитание е задоволително, с цел да започнете да действате и да постигнете резултати.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР