Университетите във Великобритания трябва да отложат откриването на учебната година

...
Университетите във Великобритания трябва да отложат откриването на учебната година
Коментари Харесай

Британски вузове отлагат старта на учебната година

Университетите във Англия би трябвало да отсрочат откриването на образователната година в страната. То е планувано за идващия месец, само че в случай че не бъде отсрочено, епидемиологичната конюнктура на Острова може внезапно да се утежни. Затова е по-добре занятията да се организират онлайн, счита най-големият учебен профсъюз в страната - Съюзът на университетите и колежите.

На фона на продължаващите митинги против рестриктивните мерки поради ковид държавното управление на Обединеното кралство понася и рецензии за решението си да отвори още веднъж учебните заведения. Масови рецензии бяха отправени към управляващите и откакто стана ясно, че държавното управление няма явен проект за деяние при отварянето на образователните заведения.

Британският министър председател Борис Джонсън прикани жителите да се върнат към естествен живот след премахването на карантинните ограничения.

Твърдото мнение на Съюза на университетите и колежите обаче е, че е към момента е прекомерно рано образователните заведения да бъдат отворени. В свое изказване синдикатът споделя, че е време държавното управление да предприеме най-сетне решителни и виновни стъпки в рецесията, породена от пандемията, и да забрани на университетите да организират часове онлайн, вместо това желано е онлайн образованието.

Няколко университета към този момент обявиха, че са подготвени да отворят порти за студенти още през идващия месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР