Университетът Сианс По в Париж беше затворен за целия днешен

...
Университетът Сианс По в Париж беше затворен за целия днешен
Коментари Харесай

Рренски университет беше окупиран от пропалестински демонстранти

Университетът " Сианс По " в Париж беше затворен за целия сегашен ден, откакто спор сред управлението на институцията и студенти за войната в Газа не съумя да понижи напрежението, което накара протестиращите да го окупират през нощта, съобщи Ройтерс.

Тази седмица елитният университет по политически науки се трансформира в център на вълна от митинги, обхванали няколко висши учебни заведения във Франция, по отношение на войната и университетските връзки с Израел, въпреки и не в същия мащаб като в Съединени американски щати.

Тази заран група от към 70 студенти окупираха главните здания на " Сианс По " в центъра на Париж, съобщи за Ройтерс един от протестиращите, и добави: " Между другото, договарянията с управлението нямат никакъв прогрес ".
Вчера ректорът на университета отхвърли настояванията на протестиращите за преразглеждане на връзките на учебното заведение с израелски университети.

Пропалестински протестиращи се събраха в академични кампуси в Австралия през днешния ден, а в Сидни те влязоха в конфликти с произраелски протестиращи, съобщи АП.

През последните две седмици студенти построиха лагери в университети в огромните австралийски градове в символ на митинг против израелската атака в Газа. Студентите упорстват университетите да пресечен всички университетски връзки с Израел и да прекратят партньорството в региона на научните проучвания с производителите на оръжие.

Стотици пропалестински протестиращи се натъкнаха през днешния ден на контрадемонстрация в поддръжка на Израел в Университета в Сидни, най-стария австралийски университет. Австралийската радиотелевизионна корпорация заяви за сборичкване сред групите. По-късно поддръжниците и на двете страни се отдръпнаха поради масираното полицейско наличие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР