Унгарската президентка Каталин Новак заяви днес в граничния град Томпа,

...
Унгарската президентка Каталин Новак заяви днес в граничния град Томпа,
Коментари Харесай

Унгарската президентка: Решението Румъния и България да изчакат за Шенген не е в интерес на ЕС

Унгарската президентка Каталин Новак съобщи през днешния ден в граничния град Томпа, че решението Румъния и България още да изчакат, преди да влязат в Шенгенското пространство, не е в полза на Европейски Съюз, а някогашният министър председател на Чехия Андрей Бабиш сподели, че в тази зона би трябвало да бъдат признати и страни, които не са членки на Европейски Съюз, като Сърбия, съобщи  БТА.
Прочетете още
След взаимна обиколка на краткотрайните гранични бариери на сръбско-унгарската граница с Бабиш и президента на Сърбия Александър Вучич Новак сподели, че България и Румъния би трябвало да се причислят към Шенгенската зона допустимо най-скоро, с цел да пазят доста по-ефективно външната граница на Европейски Съюз откъм посоките, от които главно идват незаконните мигранти.

" Радваме се, че Хърватия ще се причисли към Шенгенската зона, тъй като това е значимо за нас като прилежаща страна, само че не се веселя на решението Румъния и България да чакат още преди да влязат, тъй като това не е в полза на Европейски Съюз ", сподели Новак.

Бабиш, който е претендент на идните президентски избори в Чехия, сподели, че Сърбия не е член на Европейски Съюз, само че " би трябвало да бъде част от Шенгенската зона, тъй като интензивно взе участие в решаването на казуса " с незаконната миграция.

" Необходимо е да приемем колкото може повече страни в Шенгенското пространство. Не разбирам за какво страни отвън Европейски Съюз не могат да бъдат в Шенгенската зона, защото техните гранични чиновници и служители на реда биха могли да допринесат за решаването на казуса с незаконната миграция ", сподели Бабиш.

Той подлага на критика Европейски Съюз, че дава на Унгария доста по-малко средства за справяне с миграцията, в сравнение с страните в Южна Европа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР