Унгария възнамерява да намали зависимостта си от вноса на газ

...
Унгария възнамерява да намали зависимостта си от вноса на газ
Коментари Харесай

Унгария и Италия трайно намаляват зависимостта си от руския газ

Унгария има намерение да понижи зависимостта си от вноса на газ от Русия и възнамерява да влага 16 милиарда евро в развиването на националния енергиен бранш до 2030 година. Това заяви във вторник министърът на технологиите и индустрията на републиката Ласло Палкович на конференция по стопанска система, климат и стабилно развиване в Будапеща.

Той означи, че в този момент 35-40% от крайното ползване на сила в Унгария се обезпечава от природен газ. „ Предизвикателството е да се понижи делът на отоплението с газ за семействата и обществения бранш “, сподели Палкович, добавяйки, че събитията в Украйна са „ изтъкнали проблемите на енергийната сигурност и сигурността на доставките “. „ Целта на Унгария е да понижи зависимостта от съветския импорт на сила и в последна сметка да реализира енергийна самостоятелност “, сподели министърът, представен от организация MTI, съобщи БГНЕС.

Италианската петролна и газова група Eni ще удвои покупките си на природен газ от Алжир до 2024 година до 18 милиарда кубически метра годишно, сподели изпълнителният шеф на компанията за естествени запаси Гуидо Бруско на газова конференция в Милано.

„ От 9 милиарда кубически метра спомагателен размер, 6 милиарда кубически метра ще бъдат доставени на Италия през идващия зимен сезон, а останалите ще дойдат посредством последователно нарастване през 2023 година “, сподели Бруско, представен от finanza.com, представена от БГНЕС.

След началото на военната интервенция на Русия в Украйна италианското държавно управление си сложи за задача допустимо най-скоро да се освободи от зависимостта от вноса на природен газ от Руската федерация. Доставките му доближиха 29-30 милиарда кубически метра годишно при общо ползване 76 милиарда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР