Унгария увеличи обема на закупувания петрол от Казахстан, но транзитът

...
Унгария увеличи обема на закупувания петрол от Казахстан, но транзитът
Коментари Харесай

Унгария купува повече петрол от Казахстан

Унгария усили размера на закупувания нефт от Казахстан, само че преносът минава през петролопровода " Дружба ", съобщи унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, представен от ТАСС.

На конференция в казахстанското министерство на външните работи Сиярто посочи, че Унгария получава 65 % от петрола си по петролопровода " Дружба ", което съставлява по 20 000 тона на ден. В последно време закупуването на нефт от Казахстан е увеличено и сега 16 % от потребностите на страната се покриват с казахстански нефт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Унгарският външен министър означи, че тези доставки се реализират по петролопровода през територията на Русия. " На нас ни е все едно какво мислят за нас на Изток или на Запад, за нас е значимо едно - желаеме да подсигуряваме снабдяването на Унгария с сила, това не може да бъде поставяно под опасност ", посочи Сиярто. Той добави, че никой не може да чака унгарският народ да заплати цената за спора в Украйна. Дипломатът уточни, че Будапеща не гласоподава за наказания, които биха лимитирали доставките на газ и нефт от Русия за Унгария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР