В последния ден от състезанията на Европейското първенство по гребане,

...
В последния ден от състезанията на Европейското първенство по гребане,
Коментари Харесай

Пловдив получи знамето на Европейското по гребане през 2025 година

В последния ден от надпреварите на Европейското състезание по гребане, което тази година бе в Сегед (Унгария), градът-домакин съобщи „ щафетата “ на Пловдив, който ще провежда най-голямото гребно съревнование в Европа през идната 2025 година. На тържествената гала флагът алегорично бе предаден от ръководителя на Европейското гребане Анамари Фелпс на Никола Господарски – шеф „ Състезания “ към Организационния комитет на Европейското състезание гребане в Пловдив.

В шампионата в Пловдив ще се включат и състезатели със специфични потребности. Председателят на Организационния комитет на шампионата Иван Попов напомни, че екипът му към този момент има опит в подготовката на гребния канал за параспортистите.

„ Гребната база, заходите към нея и пристаните са пригодени за спортистите със специфични потребности, ние просто ще надградим опита си от пара-световното състезание по гребане от 2018 година “, сподели Попов.

Той изрази удовлетворение от първите реакции на тимовете. На изненадващо ранен стадий подадоха поръчки за присъединяване в Европейското състезание по гребане националните федерации на Англия и Холандия. Масовото заявяване за присъединяване ще стартира обаче есента на тази година. Дотук упованията са, че през 2025 година в Пловдив ще дойдат сред 750 и 950 гребци от съвсем всички европейски страни. Те ще се състезават в 350-400 „ университетски “ лодки.

По традиция на Европейското състезание по гребане идват и състезатели от други континенти.  Те се състезават отвън класирането и не могат  да се броят за оценки.

Партньори в организацията на Европейското състезание по гребане са община Пловдив, Министерството на младежта спорта и Българската федерация по гребане.

„ С работата си за по организацията на това елитно съревнование ние се стремим да затвърдим Пловдив като център на международното гребане. Да не забравяме и финансовата страна на шампионата. То, с изключение на имидж, носи и положителни доходи на града ни “, заключи ръководителят на Организационния комитет Иван Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР