Шофьор, движещ се с висока скорост в голям град, е

...
Шофьор, движещ се с висока скорост в голям град, е
Коментари Харесай

Психиатър диагностицира Екмекчиян, шофьорът на джипа-ковчег: Това не се лекува

Шофьор, движещ се с висока скорост в огромен град, е патогенен умопобъркан с недостиг на просветеност, при който липсва осмисляне на събитията и дейностите, показа при диалог с кореспондент на Plovdiv24.bg психиатърът доктор Веселин Герев.
По думите му това е недостатък на характера, който не предстои на лекуване и се образува още в юношеските години.
Екипът на медията потърси мнението на доктор Герев по отношение на жестокия пътен случай от понеделник на бул. “Руски “, където починаха водачът Кристиан Екмекчиян и спътницата му Теодора Николова.
Един от въпросите бе дали младостта е опрощение за високата скорост, или човек се ражда последовател на адреналина.
Медикът сподели, че възрастта е определяща за феновете на рисковото шофиране, само че не във всеки случай.
„ Младите хора постоянно не се преценяват какви проблеми може да се появят при рисково шофиране. Най-голямата нелепост е на млад водач да купиш кола с над 300 коня. Това е все едно зареден револвер, който той като на съветска рулетка да си приближи до главата. “
За него обществото ни към този момент е наложило този модел на държание и поколението Z ще бъде индикатор за това.
„ На всеки светофар да има полиция, тези неща отново ще се случват. Нагласата на хората с пари е, че ще си платят, с цел да се отърват. Нагласата на тарикатите от поколението Z е „ Мен няма да ме заловен или на мен няма да се случи “. Социалните мрежи подкрепят това, тъй като там се намират моделите за подражателство на днешните младежи. “
Той е безапелационен, че възпитанието към този момент не е полезност, а експанзията е взела превес в актуалното българско семейство. Този модел основава персони с възприятие за безотговорност и подготвеност за вербално или физическо нахлуване към различен човек.
Психиатърът описа още, че неграмотността у младежите е забележима, както и неналичието на обикновени знания по физика, която е обвързана с шофирането и придвижването на един автомобил.
Опитът на Герев сочи, че скоростта е опиум, който самичък по себе си подготвя към натискане на педала на газта и постигане до невъобразими скорости.
По неговите думи постоянно водачите предизвикали жестоки пътни произшествия са използвали алкохол или психоактивно вещество /стимулант/.
„ При използването на алкохол или взимане на психоактивно вещество човек мъчно преценява разстояние, скорост или придвижване на телата към себе си. Ако е вечерно време, кара се на фарове, а настилката е мокра, обстановката става особена.
Тези фактори лъжат душeвността и по-точно пространственото усещане, което основава условия за висока скорост. Всичко е до психическата настройка, която работи на правилото на страха. Страхът е главно движенческо качество на душeвността, а когато човек няма боязън, че нещо може да му се случи или пък на хората към него, той може да прави нелепост след нелепост. “
Според него алкохолът и психоактивните субстанции работят по друг метод на реакциите на мозъка. Медикът моли за по-голяма сдържаност на обществото към водачите.
„ Качвайки се при подобен водач, би трябвало да му кажем, че ще се приберем пешком, в случай че не кара обикновено. “
На края на диалога доктор Герев бе песимистичен, че ситуацията ще се промени.
„ Надали ще може тази голяма просветителна, прочувствена и ментална дупка да бъде запушена “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР