Унгария реши да засили контрола върху транзита на през своя

...
Унгария реши да засили контрола върху транзита на през своя
Коментари Харесай

Унгария затяга контрола и връща митата върху украинското зърно

Унгария реши да ускори контрола върху преноса на през своя територия , оповестява ТАСС.

Целта е да се подсигурява, че доставките доближават до страните по предназначение, а не остават на централноевропейските пазари.

Унгарският министър на земеделието Ищван Наги направи и предложение да бъдат върнати митата и квотите за украинското зърно. Според него сходни ограничения са нужни, с цел да се защитят ползите на европейските фермери, които търпят загуби на фона на доставката на украински храни на пазарите на Европейски Съюз на дъмпингови цени.
 Страни от Източна Европа упорстват за ограничения против вноса на аграрни артикули от Украйна
Страни от Източна Европа упорстват за ограничения против вноса на аграрни артикули от Украйна

България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия изпратиха писмо до Европейска комисия

Европейската комисия сподели " не " на общото връщане на митата върху украинските селскостопански артикули, тъй че Унгария поема самодейността " да вкара още веднъж мита и количествени ограничавания върху група артикули, краткотрайно най-малко върху вноса на украинско зърно и маслодайни семена ", разясни той.

Освен това Унгария ще " продължи да ускорява инспекцията на вноса, като обръща особено внимание на директните доставки, с цел да подсигурява, че те фактически напущат страната ", акцентира Наги.

Киев предложи краткотрайно фрапантно да ограничи или даже изцяло да спре износа на зърно за Полша заради, че по-евтиното украинско зърно подкопава локалните цени.

Миналата седмица българският президент и министър председателите на други четири страни от Европейски Съюз, измежду които и Полша, се обърнаха към ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен с на украински селскостопански артикули.

Те обявиха, че може да се наложи митата да бъдат въведени още веднъж, в случай че притокът на зърно и други артикули от Украйна не може да бъде спрян по различен метод.
 Киев е подготвен да ограничи и даже да спре износа на зърно за Полша
Киев е подготвен да ограничи и даже да спре износа на зърно за Полша

Това няма да засегне износа за трети срани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР