Унгария приветства усилията на България в защитата на външните граници

...
Унгария приветства усилията на България в защитата на външните граници
Коментари Харесай

Унгария доволна от България за външната граница на ЕС

Унгария приветства напъните на България в отбраната на външните граници на Европейския съюз.

Това стана ясно по време на среща на заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто в Будапеща.

Сиярто посочи, че по време на срещата с вицепремиера Николова са се обединили към редица двустранни и европейски тематики и изрази убеденост в бъдещото съдействие на двете страни. Сиярто акцентира значимостта на отбрана на външните граници на Европейския съюз и приветства напъните на България в тази посока.

" Унгария е значим стопански сътрудник на България и е измежду водещите задгранични вложители у нас. Съществува капацитет за развиване на търговията, както и за общи планове, ориентирани към трети пазари ", сподели Марияна Николова на взаимна конференция с унгарския министър. Тя означи, че за 2018 година двустранният стокообмен има растеж от 5.3%, като е достигнал 1,608 милиарда евро.

Вицепремиерът Николова показа, че разговорът сред двете страни се базира на градивно взаимоотношение . " Имаме сходни позиции по значими тематики от дневния ред на Европейски Съюз като кохезионната политика и общата селскостопанска политика ", добави тя.

Николова е на двудневно посещаване в Унгария , в границите на което взе участие на среща на високо ниво за демографската политика.
 Можем да изчезнем, раждайте, прикани Виктор Орбан
Можем да изчезнем, раждайте, прикани Виктор Орбан

Правителството на Унгария провежда интернационална среща за демографията в Будапеща тази седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР