Умовете ни обработват тонове информация постоянно. Телата ни пък, от

...
Умовете ни обработват тонове информация постоянно. Телата ни пък, от
Коментари Харесай

10 признака, че бъбреците ви не работят както трябва

Умовете ни обработват тонове информация непрекъснато. Телата ни пък, от своя страна, извършват хиляди дейности. В този забързан живот можем елементарно да пропуснем някои значими известия, които тялото ни ни изпраща. Уви, последствията от това, че не споделяте и не отговаряте на тези сигнали, могат да бъдат съдбовни, споделя BrightSide.
В идващите редове ще ви представим лист с признаци, които могат да ви подскажат, че имате проблеми с бъбреците. Не ги игнорирайте, а при нужда потърсете лекарска помощ.

1. Проблем със съня
Ако бъбреците не работят както би трябвало, токсините не могат да изоставен организма през урината. Напротив - те остават в кръвта. Повишеното количество отрови пречи на положителния сън. Поради тази причина когато спите по-малко, увеличавате възможностите за понижаване на бъбречната функционалност.
Внимание: Доста постоянно хората, които имат хронична бъбречна болест, страдат и от сънна апнея. Това е нарушаване, което предизвиква една или повече паузи в дишането, когато спите. Тези паузи могат да продължат от няколко секунди до минута. След всяка пауза, естественото дишане се връща със мощно хъркане. Непрекъснатото тежко хъркане алармира, че е време да се консултирате с доктор.

2. Главоболие, отмалялост и обща изнемощялост
За да поддържат здрави кости и да прозвеждат хормона еритропоетин (ЕРО), здравите и обикновено работещи бъбреци трансформират витамин D в тялото ни. Този хормон играе значима роля в производството на червени кръвни кафези.
Ако бъбреците не работят обикновено, те основават по-малки количества EРО. Намаляването на алените кръвни кафези (тези, които носят кислород) води до бързо отмалялост на вашите мускули и мозък.
Внимание: Често срещано е при хора с хронична бъбречна болест да имат анемия. Анемията може да стартира да се развива, когато някой има 20% до 50% от естествената бъбречна функционалност. Ако получавате задоволително отмора и сън, само че продължавате да изпитвате отмалялост, ниски равнища на сила и обща уязвимост, би трябвало неотложно да посетите вашия доктор.

3. Суха и сърбяща кожа
Здравите бъбреци правят голяма работа, като отстраняват отпадъците и спомагателните течности от кръвта, оказват помощ за производството на червени кръвни кафези и поддържат вярното количество минерали в тялото ви.
Сърбежната и суха кожа посочва неуспеха на бъбреците да поддържат верния баланс на минералите и питателните субстанции, които могат да доведат до костни и бъбречни болести.
Внимание: Ако имате суха и сърбяща кожа, пробвайте се да останете по-хидратирани. Не забравяйте, преди да вземете каквото и да е лекарство за сърбеж, консултирайте се с вашия доктор. Някои медикаменти имат съставки, които евентуално могат да повредят бъбречната функционалност още повече. 4. Имате неприятен мирис и железен вкусКогато отпадъците се натрупват в кръвта, тя трансформира усета на храната и оставя в устата ви железен усет. Лошото дишане е още един симптом, че има прекалено много отрови и заразяване в кръвта. Освен това, може да спрете да желаете месо и да загубите апетита си като цяло, което може да докара до нездравословна загуба на тегло.
Внимание: Има разнообразни аргументи, заради които храната може да има железен усет (от алергии до неприятно орално здраве). Обикновено металният усет в устата ви би трябвало да изчезне, в случай че се разбере повода за това. Ако усетът продължава да се демонстрира, би трябвало да се свържете с вашия доктор.

5. Задух
Връзката сред бъбречно заболяване и затруднено дишане, изключително по-късно старания, се дължи на два фактора. Първо, спомагателна течност в тялото се реалокира в белите дробове, когато бъбреците не действат вярно. Второ, анемията лишава тялото от О2 и това води до дефицит на въздух.
Внимание: Има разнообразни аргументи за дефицит на въздух от бъбречна непълнота, астма и рак на белия дроб до сърдечна непълнота. Ако забележите, че сте непрекъснато изпитвате зной, откакто сте положили доста малко старания, би трябвало неотложно да се свържете с вашия доктор.

6. Подуване на глезените, краката и ръцете
Бъбреците, които не съумяват да работят вярно, не отстраняват никакви спомагателни течности от тялото. Това води до задържане на натрий, което предизвиква отичане на глезените, краката и ръцете. Подуването на долните елементи на тялото може също да алармира за сърдечни и чернодробни болести или проблеми с вените на краката.
Внимание: Понякога приемането на медикаменти, намаляването на солта и отстраняването на непотребната течност в тялото може да спре подуването. Ако това не помогне, тогава се нуждаете от настрана лекуване.

7. Болки в гърба
Бъбречната непълнота може да докара до болежка в гърба, която нормално е дълбока и се намира тъкмо под гръдната клетка. Може да се усети в предната част на региона на слабините или бедрата.
Болките в гърба и краката могат да бъдат породени от бъбречни кисти, които са огромни цялостни с течност торбички, формирани на кръвта и са резултат от поликистозна бъбречна болест.
Съвет: Болката в гърба, породена от бъбречна непълнота, е съпроводена с гадене, повръщане, висока телесна температура и постоянно уриниране. Н
Нормалната болежка в гърба, която няма корелация с бъбреците, се усеща по друг метод: болката е по-локализирана и се случва ненадейно, няма тресчица. Ако продължавате да изпитвате болки в гърба и хапчета за облекчение на болката са неефективни, посетете вашия доктор.

8. Подпухнали очи
Ранен симптом, че филтърната система на бъбреците ви е развалена, е протеин в урината, което може да докара до подутина към окото. Подпухналото към окото ви може да се изясни с обстоятелството, че вашите бъбреци изпускат огромно количество протеини в урината, вместо да ги държат и популяризират в тялото.
Съвет: Ако сте сигурни, че тялото ви получава задоволително отмора и протеин, само че продължавате да забелязвате подутина към очите си, не забравяйте да насрочите среща, с цел да се консултирате с вашия доктор.

9. Високо кръвно налягане
Вашата кръвоносна система и бъбреците зависят един от различен. Бъбреците имат дребни нефрони, които филтрират боклуци и спомагателни течности от кръвта. Ако кръвоносните съдове се повредят, нефроните, които филтрират кръвта ви, не получават задоволително О2 и хранителни субстанции. Ето за какво високото кръвно налягане е втората водеща причина за бъбречна непълнота.
Съвет: Научете по какъв начин да регулирате високото кръвно налягане, с цел да избегнете бъбречна непълнота. Добавете храни, богати на фолиева киселина, защото тя се занимава с производството на червени кръвни кафези и може да помогне за попречване на анемията.

10. Промени в уринирането
Вашите бъбреци са виновни за произвеждането на урина и елиминирането на отпадъците през нея. Промените в честотата, миризмата, цвета и външния тип на урината не би трябвало да се подценяват.

Общите видове промени включват:
- Повишена потребност от уриниране, изключително през нощта. Между 4 до 10 пъти дневно се смята за обикновено.
- Кръв в урината. Здравите бъбреци филтрират отпадъците от кръвта, с цел да създават урина, само че в случай че филтърът е развален, кръвните кафези могат да стартират да "поразяват " в урината.
- Пенлива урина. Мехурчетата в урината, изключително тези, които изискват няколко пъти да пуснете водата, до момента в който изчезнат, демонстрират, че има налиниче на нежелателен протеин е в урината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР