Уморихте се да бъдете уморени? Стресът, напрежението и дори умората

...
Уморихте се да бъдете уморени? Стресът, напрежението и дори умората
Коментари Харесай

Да преборим умората: Най-добрите билки за спокоен сън

Уморихте се да бъдете изтощени? Стресът, напрежението и даже умората могат да причинят бодърствуване, което изморява още повече. Наред с познатите техники за заспиване, от време на време билковият чай може да ни бъде асистент да се успокоим и отпуснем. От foodpanda изброяват някои от билките, които са се потвърдили като средство за справяне с безсънието.  

За да изберете най-хубавата напитка, която да ви помогне да заспите би трябвало да търсите съставки като лавандула (за която е потвърдено, че подкрепя дълбокия сън), валериана (за която е известно, че е изключително ефикасна против безсъние), лимонен еликсир (който също може да помогне за понижаване на напрежението и безпокойството), пасифлора (която ускорява релаксацията), мента (която облекчава неприятното храносмилане) и изпитаната лайка, която може да помогне с съвсем всичко нагоре.

Лайка и мента - лайката може да провокира сънливост, а за ментата дори е потвърдено, че понижава тревогата и усъвършенства съня. Така тя предоставя същинска помощ. Лавандулата е флорална билка, която постоянно се употребява в масажни масла, с цел да провокира релаксация. Изследванията също по този начин демонстрират, че ароматът на лавандула преди лягане оказва помощ на хората, изключително на дамите, да спят по-добре и да се усещат по-отпочинали на идващия ден. Маточина - има цитрусов и билков усет, който е прелестен и не прекомерно лимонов. Докато цитрусите постоянно се смятат за енергизиращ мирис, маточината фактически работи за понижаване на безпокойството заради своите анксиолитични или антитревожни свойства. Пасифлора - знае се, че пасифлората има успокояващ ефект върху мозъка и че сънят се усъвършенства доста. 

Потърсете най-подходящата за вас билка, с която да си приготвите благоуханен и прелестен чай преди сън. И не забравяйте - някои билки не би трябвало да се комбинират с избрани медикаменти, храни или други билки, тъй че постоянно се информирайте, преди да приемате нова билка. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР