УМБАЛ-Пловдив“ получи огромно дарение от Швейцария. Днес от препълнен ТИР

...
УМБАЛ-Пловдив“ получи огромно дарение от Швейцария. Днес от препълнен ТИР
Коментари Харесай

УМБАЛ-Пловдив получи огромно дарение от Швейцария

" УМБАЛ-Пловдив “ получи голямо подаяние от Швейцария. Днес от претъпкан ТИР бяха разтоварени разнообразни типове кушетки, ролатори, инвалидни колички, работни обувки за личния състав и офис столове. То съдържа и солидно количество консумативи - спринцовки, катетри, хирургични сетове, маски за обдишване и други, както и хирургични и ортопедични материали – платки, винтове, принадлежности.

Специално за Коронавирус отделенията са изпратени противогази и защитни дрехи.

Благотворителната акция се реализира със съдействието на проф.  доктор Валентин Джонов, шеф на Института по анатомия в Университета в швейцарската столица Берн и ръководител на Дружеството на анатомите в Швейцария. Кампанията се осъществя с дейното присъединяване на Фондация " Помощ и поддръжка “ на Суверенния малтийски медал в Швейцария и на Българското посолство там, сподели началникът на Клиниката по урология проф. доктор Димитър Шишков.

" Това е второто подаяние за болничното заведение, което проф. Джонов провежда. Благородният жест значи, че той прави оценка нашите желания да обслужваме пациентите си по европейските стандарти. Благодарни сме за неговата съпричастност, грижа и внимание, които демонстрира към потребностите на лечебното заведение “, съобщи шефът доктор Динчо Генев.

Според проф. Шишков даренията на проф. Джонов, с който поддържа близки колегиални връзки, икономисват обилни средства и подкрепят работата на медицинския личен състав в някогашната Окръжна болница, изключително във времена на тежки рецесии. Това е втората, само че не и последната благотворителна самодейност, още през април чакаме ново подаяние, сподели известният уролог.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР