УМБАЛ Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, съобщиха

...
УМБАЛ Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, съобщиха
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог

УМБАЛ Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, оповестиха от лечебното заведение. В него пациентите могат да получат обзор и консултация със експерт от една от най-търсените специалности без авансово записан час и без дълго очакване. Кабинетът се намира в постройката на инвазивната кардиология, която е до Инфекциозно поделение. Работи всеки работен ден от 8 до 14 ч.

В кабинета преглеждат по график експертите от Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас. „ Практиката ни демонстрира, че хората имат потребност от кардиолог, до който да получат бърз достъп, изключително в случай че смятат, че обстановката им е незабавна. В кабинета може да бъде изработен обзор, нагледно проучване на сърцето – ехокардиография, наблюдават се и пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства ", сподели началникът на Отделението по кардиология доктор Светослав Гогов.

Кабинетът по кардиология работи без направение. Цената за инспекция на пейсмейкър е 20 лева, а повсеместен обзор при кардиолог – 60 лева

В края на предходната 2022 година УМБАЛ Бургас получи позволение за откриване на инвазивна кардиология и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови произшествия – осъществяване на коронарографии, незабавно стентиране. От старта на разрешителното досега са направени над 200 процедури. За разлика от други лечебни заведения, тук приетите в болница пациенти не доплащат нищо отвън потребителската такса, тъй като всичко се поема от Здравната каса.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР