Улици в „Кръстова вада” се превърнаха в частни. Физическа охрана

...
Улици в „Кръстова вада” се превърнаха в частни. Физическа охрана
Коментари Харесай

Кметът на „Лозенец”: 80% от улиците в Кръстова вада са частни


Улици в „ Кръстова вада” се трансфораха в частни. Физическа защита стопира хората, които желаят да преминат по нея, заяви NOVA.

„ Преди няколко дни улицата беше затворена. Беше подложен знак от някого, само че не знаем от кого тъкмо. Да, това е улица с къщи, хубаво, има обаче частно училище”, изясни чиновник в медицински център, ситуиран в затворената улица.

Кметът на регион „ Лозенец” Константин Павлов изясни, че към 80% от улиците в квартала са частни. „ Това е един въпрос, който продължава към този момент десетилетия. На процедура към този момент 30 години не е уредена обстановката със собствеността върху тези улици”, посочи той.

Той разясни още, че правите се получават по няколко метода от общината – посредством подаяние, отчуждаване или посредством изкупуване. „ Трябва да бъдат открити задоволително пари, тъй като сегашният бюджет е няколко пъти по-малък като стойност, в сравнение с нуждите. Нужни са стотици милиони”, разяснява още кметът.

Павлов изясни, че притежателите имат право да затворят улиците по правото на частната благосъстоятелност.

„ Аз пребивавам в квартала и улиците са частна благосъстоятелност. Винаги са си били такива и не са отчуждени. Все едно ми влизате в двора или хола”, уточни мъж, представен от NOVA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР