Улавянето на коронавирусната инфекция е най-трудно на четвъртия или петия

...
Улавянето на коронавирусната инфекция е най-трудно на четвъртия или петия
Коментари Харесай

Кога тестът най-трудно улавя ковид

Улавянето на коронавирусната зараза е най-трудно на четвъртия или петия ден от болестта, оповестява РИА Новости.

Вероятността за разкриване на ковид при тестване понижава в този интервал от болестта. Затова от време на време пациентът има всички признаци на COVID-19, само че пробата демонстрира негативен резултат, твърди професор Наталия Пшеничная, зам.-директор по клинична и аналитична работа в Централният научноизследователски институт по епидемиология към Федералната работа за контрол в областта на здравето.

" След четвъртия или петия ден от болестта, вероятността от разкриване на вирус в назофаринкса понижава, а респираторните признаци може да са в разгара си по това време. Ако тестването се прави през тези дни, можете да получите негативен резултат ", сподели тя.

По-рано Пшеничная сподели за РИА Новости, че коронавирусът няма характерни признаци, присъщи единствено на него, тъй че е невероятно да се сложи точна диагноза без лабораторни проучвания. Тя изясни, че в случай че има респираторни признаци като кашлица, хрема, тресчица, тогава пациентът може да подозира, че има ковид, изключително в случай че е бил в контакт със инфектирани преди няколко дни. За да се сложи диагноза обаче е належащо лабораторно проучване, защото може да се касае и за грип, и за ТОРС, посочи специалистът.

Докторът на медицинските науки Татяна Руженцова по-рано сподели пред РИА Новости, че пациентите с ковид, които са били имунизирани преди този момент, могат да отделят вируса, само че количеството на патогена и времето за уединяване са доста по-малки в сравнение с при неимунизираните, по тази причина рискът да се заразим от имунизирани е в пъти по-малък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР