Украйна засили натиска върху западните си съюзници, като изрази съжаление

...
Украйна засили натиска върху западните си съюзници, като изрази съжаление
Коментари Харесай

Украйна засилва натиска върху съюзниците си за действия срещу Русия

Украйна ускори натиска върху западните си съдружници, като изрази страдание за неналичието на прогрес по основаването на интернационален арбитражен съд, който да съди съветските водачи, и по прехвърлянето на замразените съветски активи.


" За страдание, и по двата въпроса сме в някаква невъзможност, защото имаме различия по първия въпрос, а по втория очевидно липсва воля ", съобщи външният министър Дмитро Кулеба, визирайки трибунала, съобщи Агенция Франс Прес.

Взети дружно, речите на няколко висши административни чиновници обрисуваха картина на страна във война, арестувана от съдружници, които не са съумели да схванат мащаба и спешността на рецесията.

Кулеба съобщи, че групата на Г-7 поддържа основаването на разбъркан арбитражен съд, учреден на украинското законодателство.

Според него обаче това няма да разреши отнемането на имунитета на съветския президент Владимир Путин, министър-председателя Михаил Мишустин или външния министър Сергей Лавров - недопустим вид за Киев.

Украинските публични лица упорстват за интернационален съд, който да прилича Нюрнбергския арбитражен съд след Втората международна война.

Недостатъчен е напредъкът и във връзка с прехвърлянето на замразени съветски активи в Украйна, които да бъдат употребявани за възобновяване на страната, добави Кулеба.

" След година и половина към момента слушам от Европа и Америка: работим по въпроса " сподели Кулеба. " Липсва воля да се стигне до умозаключение. Затова би трябвало да променим това. "

След нахлуването на Москва през февруари 2022 година западните наказания доведоха до замразяването на към 300 милиарда евро от валутните запаси на Централната банка на Русия по света.

" Нуждаем се от оръжия в този момент "

Тези последни мнения пристигнаха ден откакто украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че бавната доставка на западни оръжия попречва контраофанзивата против съветските позиции в източната и южната част на страната.

Новоназначеният министър на защитата Рустем Умеров се върна към тази тематика.


" Благодарни сме за цялата поддръжка, която ни се оказва... Нуждаем се от повече тежки оръжия ", съобщи Умеров, като добави: " Нуждаем се от тях през днешния ден. Нуждаем се от тях в този момент. "

По-рано Зеленски допусна, че Москва разчита на победа на републиканците на президентските избори в Съединени американски щати следващата година, с цел да се стигне до понижаване на поддръжката на Вашингтон за Украйна.

Той прикани за по-бързо снабдяване на по-мощни оръжия - и за по-спешно използване на глобите, като добави: " Колкото повече време лишава, толкоз повече хора страдат. "

Врагът е мощен

Заместник-началникът на разузнаването Вадим Скибицки пресметна, че Русия разполага с повече от 420 000 бойци в източната и южната част на Украйна, в това число Крим.

Скибицки съобщи също по този начин, че от месец Русия интензивно прави офанзиви от територията на полуострова, който анексира през 2014 година

" Дронове, ситуирани в Крим, се насочват против нашите пристанища Измаил и Рени, употребявани като различен експортен център, изключително след приключването на съглашението, позволяващо експорт на зърно по Черно море ", сподели той.

През юни Украйна стартира контраатака в източната и южната част на страната, само че се сблъска с яростна опозиция от страна на окопалите се съветски сили.

Войските на Киев също по този начин би трябвало да отблъскват възобновени набези към Харков в североизточната част на страната, в освободените предходната година региони.

" Руснаците желаят да си отмъстят " в региона на Харков, съобщи заместник-министърът на защитата Хана Маляр.

Руските войски се пробват да разпилян украинските сили на изток, " с цел да не можем да ги централизираме към Бахмут, където сполучливо напредваме ", добави тя.


" Противникът е мощен ", призна Маляр. " Те разполагат с повече хора и оръжия. "

Само военни цели

Ръководителят на разузнаването Кирил Буданов съобщи, че украинските удари на съветска територия са ориентирани основно към военни цели.

" Всички цели са предприятия от военно-промишления комплекс ", сподели Буданов. " Това е разликата, която ни отличава от руснаците. "

" Предприятията горят, горят високотехнологични машини, има гърмежи, има доста дълбоки диверсионни ограничения, само че хората не страдат ".

Нападенията на съветска територия, които бяха необичайност при започване на офанзивата, се ускориха през последните месеци, като Киев все по-често поема отговорност за тях.

Руските управляващи оповестяват за цивилни жертви от някои украински набези.

Буданов също по този начин съобщи, че неотдавна е бил нападнат обект за произвеждане на чипове, употребявани в ракетите " Искандер ".

" Експлозиите в страната-агресор отрезвяват малко обществото (руското), само че към момента нямат всеобщ резултат ", сподели той и добави: " Това е въпрос на време. "

По време на двудневното си посещаване в Украйна при започване на седмицата държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отдаде дължимото на " изключителната резистентност " на украинския народ, като в същото време разгласи отпущането на 1 милиарда $ нова военна помощ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР