Украйна си е върнала 53 села в окупираната от Русия

...
Украйна си е върнала 53 села в окупираната от Русия
Коментари Харесай

Украйна е отвоювала 53 села в Херсонска област

Украйна си е върнала 53 села в окупираната от Русия част от Херсонска област, заяви във вторник районният губернатор Дмитро Бутрий, представен от Ройтерс. Русия завладя огромна част от региона, в това число основния град Херсон в през първата фаза на нашествието, почнала на 24 февруари.

Сега Украйна подоготвя контраатака, с цел да си върне териториите и употребява западни оръжия с огромен обхват на деяние, с цел да удари съветските линии за доставки.

Само през последните два дни броят на отвоюваните обитаеми места се е нараснал с 9, което демонстрира ускорение на темпото на украинските триумфи в района, отбелязва Ройтерс.

Междувременно две детонации избухнаха във вторник вечерта покрай западната граница на Украйна с Полша. Руска ракета е поразила украински боен обект в региона на Червоноград.

Върховното командване на украинските военновъздушни сили заяви, че във вторник вечерта съветската войска е изстреляла осем ракети по Украйна от бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние над Каспийско море. Седем от ракетите са били прихванати, оповестява украинските източници.

Във вторник вечерта бе обявено и за детонации от град Николаев в Южна Украйна.В средата на март Русия удари военната подготвителна база в Яворов, на към 20 км от границата с Полша. При офанзивата починаха минимум 35 бойци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР