Украйна ще обяви извънредно положение в цялата страна, с изключение

...
Украйна ще обяви извънредно положение в цялата страна, с изключение
Коментари Харесай

Украйна обявява извънредно положение

Украйна ще разгласи изключително състояние в цялата страна, като се изключи територията на Донецк и Луганск, където то е в действие от 2014 година насам. Това разгласи висшият чиновник по сигурността на Украйна Алексей Данилов, представен от " Ройтерс ".

Решението е било взето от Националния съвет по сигурността.

Очакванията са изключителното състояние да продължи 30 дни и вероятно да бъде удължено с още месец. Крайното решение би трябвало да бъде взето от Народното събрание, като евентуално това ще се случи в идващите 48 часа.

Данилов отхвърли президентът на Украйна Володимир Зеленски да е обсъждал създаването на нуклеарни оръжия - нещо, което съгласно Владимир Путин съставлява стратегическа опасност за Русия.

Проруските сепаратисти управляват елементи от Донецк и Луганск от 2014 година

Изостряйки рецесия, която съгласно Запада може да докара до война, преди дни съветският президент Владимир Путин призна за самостоятелни самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна и разпореди разполагане на войски на територията им.

В отговор украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна може да приключи дипломатическите си връзки с Русия.

От своя страна украинският министър на защитата Олексий Резников предизвести бойците да бъдат подготвени за война.

Днес Народното събрание на Украйна утвърди на първо четене проектозакон, който дава позволение на украинците да носят огнестрелно оръжие и да работят при самоотбрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР