Украйна съобщи тази сутрин за масиран руски обстрел на фронтовата

...
Украйна съобщи тази сутрин за масиран руски обстрел на фронтовата
Коментари Харесай

Масиран руски обстрел на фронтовата линия в Източна Украйна

Украйна заяви тази заран за масиран съветски обстрел на фронтовата линия в източната част на страната. На места наоколо до град Донецк се водят тежки боеве, заяви губернаторът на едноименната област Павло Кириленко.

" Ситуацията е напрегната - по цялата фронтова линия има непрекъсната пукотевица. " Има и доста въздушни удари, споделя Кириленко, съобщи news.bg.

Масиран обстрел се води и в Лиман, така наречен ЛНР, както и в южната част на страната - покрайнините на Николаев.

Тази заран Николаев е бил обстрелван, заяви регионалният шеф. По предварителни данни няма жертви или потърпевши.

През нощта съветската войска е обстрелвала и Харков. На този стадий се открива типа ракета, която е била обстрелвана по града, ударите са били по цивилен обекти. Ръководителят на регионалната администрация на Харков Олег Синехубов съобщи, че съветските войски са нанесли ракетни удари по града във вторник вечерта Шевченковски и Индустриалния регион. Нанесени са вреди по хотелски и ресторантски комплекс и детайли на превоза ", написа регионалният шеф Олег Синегубов в канала си в Telegram. Кметът на Харков Игор Терехов прецизира, че ракетите са били най-малко четири и са били ориентирани най-вече към цивилни и цивилен обекти.

По данни на районната администрация няма жертви вследствие на ударите.

Вчера късно вечерта украинските организации оповестиха и за няколко мощни детонации, които са раздрусали Мелитопол, Запорожка област. За гърмежите заяви шефът на града Иван Федоров. Причините за детонациите са незнайни. Мелитопол към този момент е под съветски надзор.

Ден по-рано украинските военни нанесоха удари по пунктовете за разполагане на съветските войски в Мелитопол. Федеров съобщи, че при удара са починали над 100 съветски военнослужещи.

Украйна е съумяла да понижи на половина бойните си загуби спрямо началото на юни, когато те са били 100-200 военнослужещи дневно. Според Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария на фронта всекидневно умират към 30-50 души. Според Подоляк огромните загуби през юни се дължат на прехода към втория стадий на войната, когато стартира артилерийската война и врагът " залива " украинските позиции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР