Украйна регистрира 200-300 военни престъпления, извършени от руски сили на

...
Украйна регистрира 200-300 военни престъпления, извършени от руски сили на
Коментари Харесай

Украйна регистрира 200-300 руски военни престъпления на ден

Украйна записва 200-300 военни закононарушения , осъществени от съветски сили на украинска територия всеки ден.

Това заяви основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова в изявление, излъчено от украински телевизионни канали, заяви " Укринформ ".

" Военните закононарушения са нашия проблем. Всеки ден имаме 200-300 от тях и това не е тъй като желаеме или не желаеме да стартираме следствие. Това е, тъй като имаме обвързване: когато има закононарушение, би трябвало да стартираме следствие ", сподели Венедиктова.

Тя посочи, че органите на реда, несъмнено, не могат да проверяват всички дейно по едно и също време.

" Много постоянно въобще нямаме достъп до територии или хора. Това обаче не значи, че не би трябвало да започваме следствие. Винаги ще го вършим ", сподели тя.

Според Венедиктова съвсем всички военни закононарушения, изброени в Римския статут на три страници, за жалост, са осъществени в Украйна.

Тя напомни също, че сега има 623 обвинени по основното дело за съветската инвазия в Украйна.

" Говорим по-специално за трите най-важни закононарушения, осъществени по време на войната - военни закононарушения, геноцид, следствието, което започнахме от първите дни на всеобхватната война и, несъмнено, експанзията. Що се отнася до експанзията, имаме над 20 каузи. Що се отнася до геноцида, към този момент имаме двама обвинени, които приканиха за геноцид ", сподели Венедиктова.

Тя сподели, че чиновниците на реда проверяват и 12 случая на екоцид, осъществени по време на пълномащабната война с Русия.

" Това са закононарушения против околната среда. Спомняте си, че нашествениците идваха в АЕЦ Чернобил и други атомни електроцентрали и така нататък Разбира се, ние открихме тези производства. Що се отнася до резултата от тези производства, ще забележим, само че сме в развой ", сподели Венедиктова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР