Украйна призова Съединените щати да въведат санкции срещу руската стоманодобивна

...
Украйна призова Съединените щати да въведат санкции срещу руската стоманодобивна
Коментари Харесай

Украйна призова САЩ да наложат санкции на руската металургия

Украйна прикани Съединените щати да вкарат наказания против съветската стоманодобивна промишленост и да включат украинската руда и други артикули в западната верига за доставки, заменяйки Русия на тези пазари.

Този въпрос беше разискван на среща сред първия вицепремиер, министър на стопанската система на Украйна Юлия Свириденко и министъра на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо, оповестява Укринформ, базирайки се на пресслужбата на украинското министерство на стопанската система.

„ Стоманодобивът е област, в която сме изключително заинтригувани от разширението на глобите против Русия и достъпа до американския пазар. Всички съветски металургични артикули би трябвало да бъдат обект на наказания на Съединени американски щати. За тази цел ние призоваваме за включване на украинската руда и други артикули в западната верига на доставки и да размени Русия на тези пазари “, сподели Свириденко.

Според нея е значимо също да се приравни украинската руда и чугун с продуктите от Европейски Съюз и да се удължи освобождението на украинските експортни артикули от данъчни цени (поне до края на 2024 г.).

Свириденко сподели още, че в този момент е доста значимо да се помогне на Украйна да преодолее енергийната рецесия.

Тя също по този начин прикани Съединени американски щати да усилят доставките за Украйна на противоракетни и противодронови системи и съоръжение за превъзмогване на следствията от обстрела: генератори, трансформатори и други

От януари до септември 2022 година украинските стоманодобивни фабрики са произвели 5,526 милиона тона стомана, което е с 66,1% или 10,768 милиона тона по-малко от същия интервал на предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР