Украйна отчита значими резултати от получените от САЩ и Германия

...
Украйна отчита значими резултати от получените от САЩ и Германия
Коментари Харесай

Зеленски: Западните системи за ПВО са ефективни, ударът по кръвен център е военно престъпление

Украйна регистрира " значими резултати " от получените от Съединени американски щати и Германия системи за противовъздушна защита, съобщи през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски макар вълната от съветски въздушни удари, в това число и бомбената офанзива по център за кръвопреливане, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В същото време Русия осведоми за свалянето на дрон, ориентиран към столицата Москва - третата сходна офанзива в разстояние на седмица. Двете страни се нападат непрекъснато с всевъзможни средства, отбелязва Ройтерс.

В своето обичайно видео послание нощес Зеленски съобщи, че системите за Противовъздушна отбрана " Пейтриът ", получени от Съединени американски щати, и зенитно-ракетните комплекси " Ирис-Т ", доставени от Германия, се потвърждават като " високоефективни " и " към този момент са довели до значими резултати ". Благодарение на тях Украйна е свалила " основна част " от нападателните средства на Русия в границите на последната седмица, включително 65 ракети от друг тип и 178 щурмови дрона, от които 87 дрона " Шахед ".

Зеленски назова бомбената офанзива по центъра за кръвопреливане в Купянск, Харковска област, " военно закононарушение ". Градът се намира на към 16 километра от фронтовата линия. Президентът на Украйна успокоява сънародниците си в своя канал в приложението " Телеграм ", че в Купянск " няма нито починали, нито ранени ".

Жена беше убита рано тази заран, когато съветските сили подложиха на обстрел украинския град Херсон, а двама бяха убити в граничните зони на Харковска област в Североизточна Украйна, оповестява още Ройтерс.

И Херсон, и част от Харковска област са в непосредствена непосредственост до фронтовата линия. Украинските военни оповестяват за повишение на броя на съветските офанзиви в Харковска област през последните няколко дни.

“Трудна нощ за Херсон… Руската войска продължи да обстрелва домовете на херсонските поданици в централната част на града ”, сподели губернаторът Олександър Прокудин в обществената мрежа Телеграм. Прокудин заяви, че обстрелът е почнал към среднощ и е траял няколко часа.

Отделно от това началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак съобщи в Телеграм, че двама цивилни са били убити и трима са били ранени по време на днешния обстрел.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тези информации от самостоятелен източник.

Украйна си върна Херсон и елементи от едноименната област през ноември след месеци съветска окупация, само че съветските сили постоянно обстрелват града и близките местности от другата страна на река Днепър. Този месец доктор беше погубен, а пет медицински служащи бяха ранени след обстрел на херсонска болница.

Русия отхвърля да е стреляла преднамерено по цивилни или лечебни заведения по време на нашествието в Украйна, която трае към този момент 18 месеца и докара до гибелта на хиляди хора, изселването на милиони и унищожаването на украински села и градове.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР