Украйна очаква визита на папа Франциск. Това заяви Святослав Шевчук,

...
Украйна очаква визита на папа Франциск. Това заяви Святослав Шевчук,
Коментари Харесай

Украйна се надява да приеме папата

Украйна чака аудиенция на папа Франциск. Това съобщи Святослав Шевчук, глава на Украинската гръкокатолическа черква, съобщи Aleteia.org.

Святослав Шевчук съобщи: „ Точно както папата посети Ирак, тъкмо както ще посети разнообразни страни по света макар компликациите поради COVID-19, по този начин Украйна чака аудиенция на Светият отец. Спомням си по какъв начин една остаряла жена неотдавна се обърна към мен, с цел да ми каже, че когато папата пристигна и допре украинска земя, тогава войната ще свърши”.

Отношенията сред Украйна и Светия трон ще предложат средство освен за попречване на каквато и да е форма на ескалация на спора в Украйна, само че и за научаване по какъв начин да предизвикват разговора и помиряването, уточни още архиепископ Святослав Шевчук.

Папа Франциск постоянно загатва Украйна в своите речи. Святослав Шевчук му благодари за това и сподели, че Украйна е доста признателна на папата за неговите молебствия и взаимност с украинския народ. Архиепископът добави, че обстановката в Източна Украйна не може да бъде позволена с военни средства, а единствено посредством дипломация. „ Аз съм зает с разговора, тъй като с разговор можем да излекуваме раните и мирът ще надделее над войната ", уточни той. Украйна от години се бори против съветския окупатор на изток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР