Украйна издаде първата присъда за убийство на цивилен от руски

...
Украйна издаде първата присъда за убийство на цивилен от руски
Коментари Харесай

Руски войник бе осъден на доживотен затвор за убийство на цивилен в Украйна

Украйна издаде първата присъда за ликвидиране на граждански от съветски боец. Военнослужещият Вадим Шишимарин бе наказан на пожизнен затвор. Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред по-горна инстанция. Преди няколко дни 21-годишният Шишимарин се призна за отговорен.

Според прокуратурата сержантът е прострелял 62-годишен украинец в село Чупахивка на 28 февруари. Тогава Шишимарин и още четирима съветски бойци откраднали кола, с цел да догонят военната си колона откакто били атакувани от украинските сили. На влизане в Чупахивка видели украниец на колело, който приказва по телелфона. Шишимарин получил заповед от различен военнослужещ да убие мъжа, с цел да не издаде местоположението. Войникът стрелял и улучил украинеца в главата. Цивилният починал на място.

По време на процеса отбраната на сержанта настояваше той да бъде оневинен. Основният им мотив бе, че е получил заповед. Адвокатът му твърдеше, че първия път не е извършил нареждането. Той подерта, че сержантът се е предал непринудено и не отхвърля обстоятелствата. Самият Шишимарин изиска амнистия от брачната половинка на убития.

В началото на май украинските управляващи оповестиха, че са арестували Шишимарин, без да оповестяват детайлности, само че разпространиха и видеозапис, на който боецът споделя, че е пристигнал да се бори в Украйна, с цел да поддържа финансово майка си.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР