Украйна и ООН създават трудности с инспекциите на кораби, превозващи

...
Украйна и ООН създават трудности с инспекциите на кораби, превозващи
Коментари Харесай

`Москва обвини Киев и ООН за трудности с инспекциите на кораби, превозващи украинско зърно

Украйна и Организация на обединените нации основават компликации с инспекциите на кораби, пренасящи зърно от украинските пристанища, и регистрацията на нови плавателни съдове. Това оповестява съветската държавна информационна организация РИА, която цитира съветското външно министерство.

Украйна предизвести през вчерашния ден, че зърнената договорка е изложена на риск да бъде спряна, откакто Русия блокира инспекциите на участващите кораби в турски води. Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще разиска договорката за експорт на украинско зърно през Черно море с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш идната седмица в Ню Йорк. На 18-ти май изтича срокът на деяние на съглашението. Москва към този момент предизвести, че изгледите за удължение „ не са изключително положителни “.

Продължават яростните боевете край Бахмут, който по думите на командващия сухопътните сили на Украйна военачалник Олександър Сирски съветската войска трансформира в отломки. Украинските войски удържат западните квартали и не позволяват да бъдат обкръжени.

Руски дронове нанесоха през нощта удари в южната част на Одеска област на Украйна, заяви началникът на военното командване на Одеска област Юрий Крук. Няма данни за жертви.

Украинската противовъздушна защита е свалила късно нощес няколко съветски безпилотни летателни апарата над Запорожка област.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР