Украйна е демилитаризирала още 150 руски окупатори през последното денонощие,

...
Украйна е демилитаризирала още 150 руски окупатори през последното денонощие,
Коментари Харесай

Украйна е демилитаризирала 39 000 руски войници

Украйна е демилитаризирала още 150 съветски окупатори през последното денонощие, с което броят на убитите руснаци от началото на пълномащабната война доближи 39 000.

Данните са на Министерството на защитата на Украйна е не са доказани от западни източници. Русия, от своя страна, крие броя на убитите съветски бойци във войната, тъй като това може да обърне публичните настроения против режима на Владимир Путин.

На 24 февруари съветската войска стартира непредизвикана пълномащабна война, която продължава и до през днешния ден. От нейното начало украинските сили са унищожили 1704 съветски танка, 221 самолета и 188 хеликоптера. Украйна е унищожила и 863 артилерийски системи, 3920 бронирани транспортни средства, 15 кораба и 167 крилати ракети на врага.

Руските окупатори ежедневно правят военни закононарушения в Украйна, убивайки невъоръжени цивилни жители. До момента са събрани доказателства за 23 143 военни закононарушения, осъществени от съветските бойци. Голямата цел на Путин е да окупира още украински земи, и сходно на Крим да организира противозаконни референдуми в тях за присъединение към Руската федерация.

russian tank destroyed by with Javelin. A job well done!
Video by 92nd Mechanized Brigade
— Defence of Ukraine (@DefenceU)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР