Украйна чувства оптимизъм“ относно започването на преговори за присъединяване на

...
Украйна чувства оптимизъм“ относно започването на преговори за присъединяване на
Коментари Харесай

Украйна смята, че е готова да започне преговори за членство в ЕС до края на 2023 г.

Украйна усеща „ оптимизъм “ по отношение на започването на договаряния за присъединение на Европейски Съюз тази година. Външният министър Дмитро Кулеба съобщи в Берлин, че Киев е положил задоволително старания да извърши нужните условия даже в разгара на съветската инвазия.
Нашата съществена позиция, която нося от Киев, е, че промяната на Европейски Съюз не би трябвало да взема процеса по разширение като пленник. Трябва да намерим верния баланс сред процеса на реформиране на Съюза и продължаването на разширението.
Дмитро Кулеба – министър на външните работи на Украйна

Германският министър на външните работи Аналена Бербок изрази поддръжка за ускорение на кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз идващия месец.

" Искаме да забележим Украйна като член на нашия Европейски съюз ", сподели Бербок на конференцията в Берлин. " Европейският съюз би трябвало да се разшири. Това е геополитическата последица от нападателната война на Русия против Украйна ", добави тя.

Европейски Съюз е в развой на необятно обновяване.

Освен това е в центъра на спор дали промените би трябвало да бъдат приключени преди приемането на нови членове, или първо да се случи разширението, а след това дружно да се работи за смяна.

Лидерите на 27-членния блок ще се срещнат в средата на декември в Брюксел, с цел да обсъдят разширението и кандидатурите за участие на Украйна и Молдова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР