Украинското разузнаване е разкрило планове за подготовка на държавен преврат

...
Украинското разузнаване е разкрило планове за подготовка на държавен преврат
Коментари Харесай

Президентът на Украйна съобщи за разкрит опит за преврат

Украинското разузнаване е разкрило проекти за подготовка на държавен прелом с присъединяване на съветски жители. Това сподели украинският президент Володимир Зеленски на конференция в петък.

Той заяви, че превратът е трябвало да се случи идната седмица, само че не даде повече детайлности. Зеленски също по този начин не упрекна Кремъл в непосредствено присъединяване в проектите.

От Кремъл изрично отхвърлиха каквато и да била роля в подготовката.

През последните седмици сред двете страни се повишава. Киев заяви, че Москва е струпала десетки хиляди бойци по границата.

По данни на украинското министерство на защитата броят на съветските бойци наоколо до границата с Украйна и в следените от проруски сепаратисти региони в Източна Украйна е 90 хиляди.

По време на конференцията в петък Володимир Зеленски сподели, че Украйна е подготвена за ескалация от страна на Русия. Според източници на Ню Йорк Таймс и Блумбърг от американската администрация тази зима може да се чака нахлуване на Русия над Украйна. Някои от цитираните чиновници предизвестяват, че възможното навлизане би било „ в пъти по-сериозно “ от това през 2014 година, когато Русия анексира украинския полуостров Крим.

Относно изказванията за прелом Зеленски сподели, че разполага с „ избрани аудиозаписи “ сред неуточнени лица от Украйна и Русия, в които се разискват проекти за прелом на 1 или 2 декември.

По думите му в тях се загатва украинският милиардер Ринат Ахметов, който обаче не взе участие персонално в диалозите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР