Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Германия за дългогодишната ѝ

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Германия за дългогодишната ѝ
Коментари Харесай

Украйна разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика по отношение на Русия, съобщи ДПА.

При присъединяване си в политическо токшоу по немската социална телевизия А Ер Де нощес Кулеба упрекна Германия, че в действителност е съдействала за настоящето състояние на Русия.

Украйна се надява, че заради това Берлин ще направи задоволително, с цел да спре Русия и нейното навлизане в Украйна, съобщи Кулеба. Наричайки Германия и Украйна " страни сътрудници ", той изрази вяра, че Германия ще помогне на Украйна да се снабди с всички нужни оръжия, от които се нуждае, с цел да се пази, ще помогне за наказването на Русия с по-строги наказания и ще поддържа Украйна в настояването ѝ да стане член на Европейския съюз. Външният министър призна, че присъединението към Европейски Съюз може да бъде дълъг развой, само че настоя, че Украйна принадлежи на Европа и добави, че с Украйна Европа ще бъде по-сигурна.

Кулеба, който също по този начин похвали Германия за някои сложни решения в първите дни на войната на Русия против Украйна, съобщи, че схваща, че политическите промени не се случват елементарно в страната. По думите му в продължение на години германците са разчитали на разговора. Но той означи, че в този момент светът вижда същинското лице на Русия. Сега украинците заплащат цената за това - децата им са убивани, а градовете им са изравнявани със земята, сподели той. Министърът прикани Германия да признае, че е позволила неточност, и да поправя курса си.

Кулеба също по този начин предизвести, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да бъде спрян, тъй като Украйна няма да бъде последната му цел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР