Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че никой не знае колко

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че никой не знае колко
Коментари Харесай

Зеленски: Никой не знае колко ще продължи войната

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че никой не знае какъв брой дълго ще продължи войната в страната му, само че че украинските сили опровергават упованията и не разрешават на съветските войски да завладяват Източна Украйна, където сраженията са най-ожесточени от седмици, заяви Асошиейтед прес.

В нощното си видеообръщение Зеленски съобщи, че се гордее с украинските бранители, които съумяват да задържат съветското нахлуване в района на Донбас, който граничи с Русия и където подкрепяните от Москва сепаратисти управляват огромна част от територията към този момент осем години.

„ Помните ли по какъв начин в Русия при започване на май се надяваха да завземат целия Донбас? ", сподели президентът. „ Вече е 108-ият ден от войната, към този момент е юни. Донбас се държи. “

След като не съумя да превземе столицата Киев при започване на войната, Москва се концентрира върху завладяването на частите на най-вече рускоезичния Донбас, които към момента са в украински ръце, както и върху южното крайбрежие на страната. Но вместо да реализират бързо и уверено завладяване, съветските сили бяха въвлечени в дълга и сложна борба, частично с помощта на това, че украинските военни използваха оръжия, доставени от Запада, показва АП.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР