Украинският президент Вoлoдимир Зеленски замина за Запорожка област за първи

...
Украинският президент Вoлoдимир Зеленски замина за Запорожка област за първи
Коментари Харесай

Зеленски край фронтовата линия: Гордея се с всички ви!

Украинският президент Вoлoдимир Зеленски отпътува за Запорожка област за първи път след нашествието на Русия в Украйна. Той разгласява фотография от визитата си на предните позиции на украинските военни в Запорожка област, съобщи БНР.

„ Отидох с началника на кабинета си на изток. Бяхме в Лисичанск (в Луганска област), бяхме и в Соледар (в Донецка област). Гордея се с всички, с които се срещнах, с всички, на които стиснах ръцете, с всички, с които се свързах и бях изразил поддръжката си. Ние донесохме нещо за военните. Няма да се спирам в детайли на това. А има и нещо, което донесохме от тях за вас. Това е значимо - донесохме ви доверие ", сподели Зеленски.

Той се срещна и с украинци, избягали от войната в Запорожка област:

" Разговаряхме за възобновяване на изгубените документи, както и за обезпечаването на жилища на вътрешно разселените лица. Ние сигурно ще решим тези въпроси. Убеден съм, че хората, които са напуснали градовете си поради войната, сигурно ще се върнат вкъщи ", акцентира Зеленски.

Това е второто публично работно посещаване на президента, отвън Киевския район, за повече от 3 месеца.

Украинската организация УНИАН напомня, че Зеленски е пътувал до Харков в края на май и е посетил предните позиции на украинските военни в района.

В началото на април украинският президент посети и Буча, където бяха открити доказателства за всеобщи убийства на цивилни жители от съветските войски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР