Украинският президент Володимир Зеленски за пръв път направи лично обръщение

...
Украинският президент Володимир Зеленски за пръв път направи лично обръщение
Коментари Харесай

Зеленски пред ООН: Не вярвайте на руското зло

Украинският президент Володимир Зеленски за пръв път направи персонално послание пред международните водачи на годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, откогато през 2022 година Русия атакува страната му в страната му,

Той прикани международните водачи да се обединят, с цел да сложат завършек на съветската експанзия.

В речта си Зеленски сподели, че Москва, която разполага с нуклеарно оръжие, би трябвало да бъде спряна да „ тласне света към последната война “.

" На злото не може да се има вяра, просто попитайте Пригожин ", сподели Зеленски.

„ Докато Русия тласка света към последната война, Украйна прави всичко, с цел да подсигурява, че след съветската експанзия никой в света няма да посмее да нападне, която и да е нация “, сподели Зеленски пред международните водачи, присъстващи на годишната Обща асамблея.

Украинският президент съобщи, че Москва би трябвало да бъде отблъсната, с цел да може светът да се заеме с решаването на останалите проблеми, като климатичните.

Зеленски упрекна Москва, че прави " геноцид " посредством похищение на украински деца.

" Има десетки хиляди деца, за които знаем, че са били отвлечени от Русия ". " Ние се опитваме да върнем децата вкъщи, само че времето минава. Какво ще стане с тях? "

По думите му тези деца в Русия са учени да ненавиждат Украйна и всички връзки със фамилиите им са прекратени. „ Това явно е геноцид ", съобщи украинският президент, представен от BBC.

Москва неведнъж е отричала обвиняванията на Украйна, само че редица интернационалните специалисти и организации показват от ден на ден доказателства, че Русия е направила военни закононарушения в Украйна.

Основното обръщение в речта пред международните водачи на Зеленски, беше че изходът от войната ще засегне всички.

Целта на Русия е да трансформира Украйна в " оръжие против вас, против интернационалния ред, учреден на правила ", сподели Зеленски.

По-рано денем украинският водач приветства речта на Джо Байдън, в която американският му сътрудник предизвести за тежки последствия, в случай че експанзията на Русия не бъде спряна.

„ Русия има вяра, че светът ще се измори и ще му разреши да прояви свирепост към Украйна без последици. Ако позволим Украйна да бъде разграничена на части, сигурна ли е независимостта на която и да е нация? “ сподели Байдън.

Междувременно иранският президент Ебрахим Раиси - чиято страна даде бойни дронове на Русия и се счита за основен съдружник на Москва - упрекна Вашингтон в ескалация на войната в Украйна.

„ Съединените американски щати разпалиха пламъците на насилието в Украйна, с цел да отслабят европейските страни. Това е дълготраен проект за жалост “, сподели той пред събранието в Ню Йорк.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР