Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с 42-ия президент на САЩ

...
Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с 42-ия президент на САЩ
Коментари Харесай

Зеленски разговаря с Бил Клинтън

Украинският президент Володимир Зеленски беседва с 42-ия президент на Съединени американски щати Бил Клинтън посредством видеоконферентна връзка.

Това заяви пресслужбата на украинския президент, съобщи news.bg.

Държавният глава благодари за цялостната поддръжка от страна на Съединени американски щати на разнообразни равнища, както и за персоналната поддръжка за Украйна от страна на Бил Клинтън и брачната половинка му, по-специално за присъединяване им в Срещата на върха на първите дами и господа.

Зеленски означи и смисъла на по-нататъшното усилване на глобите против Русия. Той прикани Бил Клинтън да употребява персоналния си престиж, с цел да притегли вниманието на света към обстрела и минирането на Запорожската атомна електроцентрала и нуклеарния гнет на Русия. Държавният глава приказва и за потребностите на Украйна в региона на защитата.

" За нас е доста значимо обществата, в които свободата и демокрацията са съществени полезности, да не губят чувството за необходимост на войната в Украйна. Ето за какво диалози като този са доста потребни за нас ", сподели украинският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР