Украинският президент Володимир Зеленски припомни, че на 28 юли за

...
Украинският президент Володимир Зеленски припомни, че на 28 юли за
Коментари Харесай

Зеленски: На 28 юли ще бъде отбелязан Денят на украинската държавност

Украинският президент Володимир Зеленски напомни, че на 28 юли за първи път ще бъде маркиран Денят на украинската държавност , съобщи УНИАН.

„ Да запазим единството в този момент и да работим дружно за победа това е най-важната национална задача, която всички ние безусловно ще осъществим. Така че ще можем да създадем това, което не можа да направи по-рано предходното потомство. Това касае и нашата отбрана в тази война за самостоятелност и нашия път към Европа, към пълноправно участие в Европейски Съюз, както и нашата дарба да станем една от най-модерните страни в света “, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него в този момент няма хора, които да се съмняват в това. „ Има единствено такива, които спорят по какъв начин да реализират това. Това ще стане. Това е знак за религия в Украйна – освен за нашата лична религия “, добави президентът.

Той акцентира, че стартира значима седмица, когато за първи път ще бъде маркиран Денят на украинската държавност. Той ще бъде маркиран, по думите му, „ По време на такава жестока война, навлизаща в шестия си месец. След осем години война в Донбас “. „ Ще честваме все пак, тъй като украинците не могат да бъдат сломени. Само тези, които не познават изцяло историческата истина и които въобще не схващат нейния смисъл, биха могли да решат да ни нападат след всичко, през което нашият народ мина и след всичко, което сме научили през вековете. Украйна в никакъв случай няма да се откаже от своята самостоятелност “, сподели президентът.

Той прикани украинците да не се отпускат и да създадат всичко, с цел да нанесат допустимо най-вече загуби на врага си и да съберат допустимо най-голяма поддръжка за Украйна.

„ Тази седмица ще има значими визити на наши сътрудници, ще има значими договаряния и най-важното ще има по-нататъшно придвижване на украинските позиции. На фронта, в дипломацията и в стопанската система “, съобщи Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР