Стойко Чепенлиев, който е подсъдим за грабеж и нанасяне на

...
Стойко Чепенлиев, който е подсъдим за грабеж и нанасяне на
Коментари Харесай

Подсъдимият за грабеж и убийство Стойко вече е на 18 г., преместиха го в затвора

Стойко Чепенлиев, който е обвиняем за обир и нанасяне на тежка и междинна телесна щета, довела до гибелта на пастира Живко Петков, към този момент е изместен от поправителния дом във Враца в пандиза в Пловдив. Причината е, че в края на месец май, той навърши 18 години и към този момент е пълновръстен.
Прочетете още
Въпреки нежната си възраст, Стойко към този момент има семейство и 6-месечно бебе, което обаче към момента не е виждал. Срещу него е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение – обир с нанесена тежка телесна щета, изразяваща се в непрекъснато разстройство на здравето, рисково за живота и междинна телесна щета, изразяваща се в трайно затрудняване придвижванията, довели до гибел на 64-годишния Живко. Според прокуратурата побоят е нанесен на 10 септември 2023 година, а гибелта е настъпила в следствие, като тялото на мъжа е намерено 3 дни по-късно.

Двамата работили в еднакъв селскостопански обект все още на случая. В деня на убийството младежът изискал пари от Живко, който му дал сумата от 60 лв.. След това причинителят траял да желае пари, само че пастирът споделил, че не разполага с повече. Последвал  побой над мъжа, който довел до гибелта му. Когато е открито тялото, първоначално не били открити следи от принуждение. При осъществената тройна съдебномедицинска експертиза обаче, е открита мощна вътрешна кръвозагуба, която е довела и до неговата гибел. По-късно момчето било задържано.

След две следващи провалени разпоредителни съвещания, през днешния ден публично беше даден ход на делото. То ще протече по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица, въпреки бранителят на Стойко юрист Иван Недев още веднъж да изиска връщане на обвинителния акт за корекция.

В правосъдната зала стана ясно, че околните на починалия Живко няма да се конституират като частни обвинители и цивилен ищци в процеса, само че ще дадат показания като очевидци. Делото ще продължи на 24 и 25 декември, като за първата дата ще бъдат призовани всичките 20 очевидци, а за втората – 10-те специалисти, изготвили експертизите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР