Украинският президент Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия.В среднощното

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия.В среднощното
Коментари Харесай

Зеленски поиска пълно петролно ембарго на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски изиска петролно ембарго на Русия.

В среднощното си послание той съобщи, че цяла Европа е цел на съветската експанзия. Украйна е подготвена за борба на източния фронт. Независимо от всичко Зеленски съобщи, че се стреми към мир.

Пълно ембарго на съветски нефт и повече оръжие за Украйна - това изиска Володимир Зеленски в следващото си среднощно послание.

"Но Украйна няма време да чака. Свободата няма време да чака. Когато тиранията стартира експанзия против всичко, което поддържа мира в Европа, би трябвало неотложно да се подхващат дейности. Трябва да се работи кардинално. И петролното ембарго би трябвало да бъде първата стъпка. И би трябвало да бъде от всички демокрации, целия цивилизован свят. Тогава Русия ще го усети. Тогава това ще бъде мотив за тях да търсят мир, да спрат безсмисленото принуждение. " - посочи Володимир Зеленски, предава

Действията на Русия неизбежно ще застигнат всички, подготвени сме за същинска борба, само че търсим и дипломатически пътища, с цел да сложим завършек на тази война, сподели още Зеленски.

Държавният глава благодари за помощта и поддръжката, оказани му от Англия след изненадващото посещаване на премиера Борис Джонсън в Киев. Украинската столица беше посетена и от австрийския канцлер Карл Нехамер.

„ Украйна е подготвена за огромните борби. Украйна би трябвало да ги завоюва, в това число в Донбас ", съобщи президентският консултант Михайло Подоляк.

След като отдръпна войските си от района на Киев и от Северна Украйна, Русия трансформира в приоритет цялостното преодоляване на Донбас, който от 2014 година е отчасти следен от проруски сепаратисти. Губернаторите на Донецка и Луганска области приканиха цивилното население да се изтегля преди началото на по-интензивни военни дейности. През обявите 10 коридора за последните 24 часа територията на Украйна са напуснали повече от 4 500 души.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР