Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави
Коментари Харесай

Зеленски отново поиска съвременни системи за противоракетна отбрана

Украинският президент Володимир Зеленски изиска още веднъж от Запада да даде още оръжия на страната му, в частност модерни комплекси за противоракетна защита, с цел да отбрани украинските градове. Той направи това в обичайното си вечерно видеообръщение, съобщи ДПА.

Украинското управление има извънредно значимата задача до края на годината да бъде в положение да пази страната от съветските ракетни набези, сподели Зеленски. " Но осъществяването на тази задача зависи освен от нас, само че и от това нашите сътрудници да схванат нашите фундаментални потребности. "

Зеленски съобщи, че от известно време в Киев и доста други градове не е имало писък на сирени за въздушна паника, само че добави: " Не бива да търсите логичност в дейностите на терористи. Руската войска не прави никакви почивки ".

Руската войска има единствено една задача, съобщи украинският президент, " да лишава живота на хората, да сплашва хората - тъй че даже няколко дни без въздушна паника към този момент да се усещат като част от терора ".

Произволните арестувания на жители са станали всеобща процедура в регионите на Украйна под контрола на съветската войска и обвързваните с нея въоръжени групи, документирани са 270 случая, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет и разгласи планове за усилване на наблюдението в Украйна, съобщи Ройтерс.

Констатациите се основават на информация от посещаване на наблюдаващи на терен и събеседвания, направени с малко над 500 жертви и очевидци на нарушавания на човешки права, както и на други източници на данни, сподели Бачелет пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева.

" Въпреки рестриктивните мерки в достъпа документирахме 270 случая на случайно задържане и наложително изгубване. Осем от жертвите са открити мъртви ", сподели Бачелет в отчет за ситуацията в Украйна сред 24 февруари и 15 май.

В тирада на същото съвещание украинският заместител външен министър Емине Джапарова упрекна Русия в всеобщи отвличания, в това число на кмета на Херсон Игор Колихаев, и прикани за незабавното и безусловното им освобождение.

Руският пратеник Евгений Устинов съобщи, че отчетът на Бачелет е част от дезинформационна акция против страната му, имаща за цел " да прикрие закононарушенията на режима в Киев ". Москва отхвърля да е нападала съзнателно цивилни след нахлуването си в Украйна на 24 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР