Украинският президент Володимир Зеленски поиска от международната общност да покрие

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от международната общност да покрие
Коментари Харесай

Зеленски поиска помощ за покриване на бюджетния дефицит

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от интернационалната общественост да покрие упования бюджетен недостиг от 38 милиарда $ през идната година за неговата разкъсвана от война страна, чиято стопанска система беше тежко наранена след нахлуването на Москва. В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия прикани за дейности по изказванието ѝ, че Украйна се готви да взриви нуклеарна „ мръсна бомба ", с цел да упрекна Москва, съобщи БНР.

Подобна скица е " доста рискова, само че ще бъде преференциална за режима на Зеленски да остане на власт ", сподели заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. Западните дипломати обаче отхвърлиха обвиняването, отправено за първи път в неделя от съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи ново предизвестие към Москва, като сподели, че " Русия би направила необикновено сериозна неточност, в случай че употребява тактическо нуклеарно оръжие ". Украинският президент Володимир Зеленски на интернационална конференция за възобновяване на Украйна в Берлин прикани европейските водачи да предложат по-голяма финансова поддръжка за страната му, повече от осем месеца след нахлуването на съветските войски.

„ Трябва да вземем решение за помощ за покриване на бюджетния недостиг за Украйна през идната година “, сподели Зеленски посредством видеовръзка. Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че възобновяване на Украйна изисква " нов проект Маршал за 21 век - задача на поколенията, която би трябвало да стартира в този момент ".

Европейската комисия прикани страните и фирмите от Евросъюза да дарят повече пари и съоръжение в поддръжка на енергийния бранш на Украйна, над една трета от който беше унищожена вследствие на съветските бомбардировки този месец. В телефонен диалог с президента Зеленски новият английски министър председател Риши Сунак е подчертал твърдата поддръжка на Англия за Украйна. Двамата водачи се споразумяха за потребността да продължи оказването на напън върху варварския режим на Владимир Путин посредством продължение на икономическите наказания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР