Украинският президент Володимир Зеленски отстрани от поста главнокомандващия украинските въоръжени

...
Украинският президент Володимир Зеленски отстрани от поста главнокомандващия украинските въоръжени
Коментари Харесай

Официално: Зеленски отстрани Залужни

Украинският президент Володимир Зеленски в профил от поста главнокомандващия украинските въоръжени сили военачалник Валерий Залужни. На негово място е назначил командващия сухопътните сили Олександър Сирски, който наскоро отхвърли да заеме поста, предадоха Ройтерс и Укринформ.

В публично изказване Зеленски заяви, че се е срещнал със Залужни персонално.

" Обсъдихме нужното на Въоръжените сили на Украйна възобновяване “, съобщи той.

I met with General Valerii Zaluzhnyi.
I thanked him for the two years of defending Ukraine.
We discussed the renewal that the Armed Forces of Ukraine require.
We also discussed who could be part of the renewed leadership of the Armed Forces of Ukraine.
The time for such a renewal…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

И добави, че е помолил генерала да „ остане в екипа “ му.

Самият Залужни съобщи, че е имал „ значим и сериозен диалог “ със Зеленски и е взето решение за промяна на тактиката и тактиката на бойното поле. 

" В първите най-тежки дни на Голямата война се изправихме против низък и мощен зложелател. Застанахме дружно. Нашата борба продължава и се трансформира всеки ден. Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 година Затова всеки би трябвало да се промени и да се приспособява към новите действителности. За да спечелим също дружно ", написа самият той в страницата си като главнокомандващ.

Зеленски разгласи, че Сирски има сполучлив опит и в защитата, и в нападението - ръководил е Киевската отбранителна интервенция и интервенцията за освобождение на Харков.
 Олександър Сирски и Валерий Залужни. Снимка ВСУ
" От през днешния ден нов управителен екип ще поеме управлението на Въоръжените сили на Украйна. Искам визията за войната да бъде идентична за нашите бойци в Роботин или Авдиевка, както и в Генералния щаб и управителния военнно-политически съвет. Проведох десетки диалози с командири на разнообразни равнища. По-специално, през днешния ден разговарях с бригадните генерали Андрий Гнатов, Михайло Драпати, Игор Скибюк и полковниците Павел Палиса и Вадим Сухаревски. Всички те са премисляни за управителни позиции в армията и ще служат под управлението на най-опитния украински пълководец ", написа още президентът.
Кой е Залужни?
Известен като " Железния военачалник ", Валерий Залужни е извънредно известен в армията, с блестяща кариера - през 2017 година е бил шеф на щаба – първи заместник-командир на войските на Оперативното командване „ Запад “, а  през 2018 – 2019 година е първи заместник-командир на обединените сили.

Отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски, които се борят, с цел да удържат позициите си по продължение на повече от 1000 км фронтови линии против големи съветски сили, разполагащи с огромни ресурси от муниции.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР