Украинският президент Володимир Зеленски отиде във вторник в Конституционния съд,

...
Украинският президент Володимир Зеленски отиде във вторник в Конституционния съд,
Коментари Харесай

Зеленски защити пред Конституционния съд решението си да разпусне парламента

Украинският президент Володимир Зеленски отиде във вторник в Конституционния съд, с цел да отбрани решението си за разформироване на Народното събрание и производство на предварителни избори на 21 юли след искане от депутати съдът да се произнесе по въпроса, съобщи Франс прес.

" Юридическата ни позиция е неоспорима и безукорна. Смятам, че ще вземете решение, от което няма да се срамим ", обърна се Зеленски към съдиите.

" Украинските жители освен нямат доверие на Народното събрание, чийто рейтинг е 4 %, а приветства решението за разпускането му ", увери президентът.

Бившият комедиен артист и дилетант в политиката Зеленски разгласи желанието си да разпусне Народното събрание, който значително е враждебно надъхан към него, в речта си по случай встъпването си в служба на 21 май, а малко по-късно подписа декрет в този смисъл.

Решението е считано за противоконституционно от някои специалисти. То изостри напреженията със настоящия парламент, който от този момент отхвърля съвсем всички внасяни от президента законопроекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР