Украинският президент Володимир Зеленски определи преговорите с американския държавен секретар

...
Украинският президент Володимир Зеленски определи преговорите с американския държавен секретар
Коментари Харесай

Зеленски определи преговорите със САЩ като резултатни и обнадеждаващи |

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира договарянията с американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин като " обнадеждаващи " и " резултатни ", съобщи Асошиейтед прес/БТА.

В днешното си видеообръщение Зеленски уточни, че Вашингтон предлага " мощна " поддръжка на страната му. Украинският президент добави, че с американските представители са се споразумели " за по-нататъшните стъпки за подсилване на въоръжените сили на Украйна и за задоволяването на всички първостепенни потребности на украинската войска ". Той означи, че стягането на глобите против Москва също е било в дневния ред на срещата.

Блинкън и Остин обявиха, че Съединени американски щати са одобрили продажбата на муниции за 165 милиона $ в поддръжка на военното изпитание на Украйна, наред с още над 300 млн. $ задгранично военно финансиране.

Украинският президент също по този начин осъди Русия за нанасянето на удари във вчерашната православна великденска неделя и ги назова " съзнателно заличаване на животи в Украйна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР